Sporta aģents: Viens no WADA informatoriem bija ārvalstu speciālists Krievijas izlasē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) rīcībā nonākuši jauni pierādījumi par Krievijas atbalstīto dopinga programmu valstī. Sporta aģents Andrejs Mitkovs izteicies, ka viens no WADA informatoriem bijis ārvalstu speciālists.

«O! Teica, ka viens no WADA informatoriem ir ārvalstu speciālists, bijušais Krievijas izlases treneris 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. Kurš?» sociālajos tīklos raksta Mitkovs.

WADA rīcībā nonākusi datubāze ar visām pārbaudēm, kas no 2012.gada janvāra līdz 2015.gada augustam tika veiktas Maskavas antidopinga laboratorijā. Jaunā informācija tiks nodota Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisijai, kas Denisa Osvalda vadībā pārskata lietas ar iespējamu dopinga lietošanu un testu viltošanu Soču olimpiskajās spēlēs, prioritāri izmeklējot sportistus, kuri varētu piedalīties Phjončhanas Olimpiādē.

«Jaunie pierādījumi mums neatstāj citu izvēli, kā uzstājīgāk no Krievijas puses atzīt Ričarda Maklarena ziņojuma rezultātus. Tikai tādā gadījumā mēs visi varam virzīties uz priekšu un atjaunot uzticību Krievijas sportam,» teikts WADA prezidenta Kreiga Rīdija paziņojumā.

Plašāks ziņojums par jaunajiem pierādījumiem gaidāms nākamnedēļ paredzētajā WADA izpildkomitejas sēdē.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisija piesprieda diskvalifikāciju Soču olimpisko spēļu vicečempionam 50 kilometru distancē, 4x10 kilometru stafetē un komandu sprintā Maksimam Viļegžaņinam un vēl trīs Krievijas distanču slēpotājiem - Aleksejam Petuhovam, Jevgeņijam Šapovalovam un Jūlijai Ivanovai.

Vēl pirms tam Aleksandrs Ļegkovs kļuva par pirmo olimpisko medaļnieku, kurš saņēmis diskvalifikāciju Krievijas valsts atbalstītās dopinga programmas skandālā. Viņš Sočos ne tikai guva zeltu 50 kilometros, bet arī izcīnīja sudrabu 4x10 kilometru stafetē.

Mitkovs ir skandalozās krievu peldētājas Jūlijas Jefimovas aģents. Viņa iepriekš pieķerta aizliegto vielu lietošanā.

Pērnā gada decembra sākumā WADA neatkarīgā izmeklēšanas komisija kanādiešu jurista Ričarda Maklarena vadībā publicēja sava ziņojuma otro daļu par dopinga lietošanu Krievijā, kurā tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam vairāk kā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

Maskava līdz šim ir noliegusi, ka Krievijā būtu darbojusies valsts izveidota dopinga programma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu