Dāmu florbola izlase PČ otrajā spēlē sīvā cīņā zaudē Norvēģijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Florbola savienība / Facebook

Latvijas sieviešu florbola izlase sestdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā pasaules čempionāta spēlē sīvā cīņā ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:1) zaudēja Norvēģijai, līdz ar to apakšgrupas turnīru latvietes, visticamāk, noslēgs pēdējā - ceturtajā pozīcijā.

Latvijas izlasē vārtus guva Līga Garklāva un Evelīna Garbare, abas reizes panākot izlīdzinājumu.

Rezultāts tika atklāts jau cīņas 48.sekundē, bet astotajā minūtē Garklāva no vārtu priekšas, metot ar nūjas neērto pusi, atjaunoja līdzsvaru, kurš gan noturējās vien 23 sekundes, jo norvēģietes 2:1 panāca ar tālu un precīzu metienu vārtu augšējā stūrī.

Latvija gan nepadevās, jo 15.minūtē Garbare atkal atjaunoja neizšķirtu. Turpinājumā ritēja līdzvērtīga spēkošanās, taču veiksmīgākas bija pretinieces, kuras uzvaras vārtus iemeta 52.minūtē, izceļoties Jūlei Gidskei. Zīmīgi, ka šis trešajā periodā bija viens no diviem Norvēģijas metieniem pa Latvijas vārtiem.

Par labāko zaudētāju komandā šajā mačā atzina vārtsardzi Laumu Višņevsku, kura atvairīja 28 metienus.

Latvijas izlase A apakšgrupā piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs, bet Norvēģijai šis bija pirmais mačs šajā čempionātā.

Šis mačs abām komandām bija nozīmīgs, jo tajā, visticamāk, izšķīrās apakšgrupas trešās vietas liktenis, kas dos potenciāli vājāku pretinieci izslēgšanas spēlē par vietu ceturtdaļfinālā.

Pēc šīs spēles A apakšgrupā Čehijai un Norvēģijai ir pa diviem punktiem, kamēr favorīte Somija turnīru sāks vēlāk sestdien, bet Latvija pēc diviem mačiem ir tukšā.

Latvijas izlase čempionātu sāka piektdien, kad ar 3:8 zaudēja Čehijai, lai arī spēles sākumā spēja iegūt vadību 3:0. Tiesa, vēl līdz pirmajam pārtraukumam latvietes pārsvaru pamanījās izsēt.

Pēc cīņas ar Norvēģijas izlase Latvijai pirmdien gaidāms duelis pret spēcīgo Somiju, kas ir pašreizējā pasaules vicečempione.

Ja somietes ir pašreizējās pasaules vicečempiones, tad Čehijas valstsvienība iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās ceturtajā vietā, bet norvēģietes bija tikai devītās. Tikmēr latvietes jau divus čempionātus pēc kārtas izcīnījušas augsto, piekto, vietu.

Pēc apakšgrupu sacensībām ceturtdaļfinālam uzreiz kvalificēsies A un B grupu divas labākās komandas, savukārt šo grupu trešo un ceturto vietu ieguvējām būs jāaizvada vēl viens mačs, kurā par vietu labāko astoņniekā būs jātiekas ar C vai D apakšgrupas divām labākajām izlasēm.

Latvijas sieviešu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs uz Slovākija aizvedis 20 spēlētājas, sastāvā iekļaujot septiņas florbolistes no Latvijas čempionvienības «Rubene».

Uz pasaules čempionātu Fedulovs aizvedis divas vārtsardzes, septiņas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. Diāna Isjomina, Līga Garklāva, Evelīna Garbare un Lauma Višņevska ikdienā spēlē Norvēģijas, Šveices un Zviedrijas līgās.

Savukārt «Elvi Florbola līgu» šajā turnīrā pārstāvēs septiņas Kocēnu «Rubenes» florbolistes, trīs spēlētājas būs no Rīgas NND komandas, trīs no «Ķekavas», bet divas būs no Cēsu «Lekringa», bet no «Ķekavas Bulldogs» viena florboliste.

Neilgi pirms turnīra sākuma kļuva zināms, ka traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt NND florboliste Linda Lubgāne, kuras vietā sastāvā iekļauta Paula Sloģe no «Lekringa».

Latvijas sieviešu florbola izlase desmit reizes desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai līdz šim izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007.gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika izspēlēts.

Novembra pirmajā pusē turpat Bratislavā Latvija piedalījās Sešu nāciju kausā, kurā palika vien piektajā vietā, kamēr Norvēģija guva otro vietu.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Kristīne Kirilova («Ķekava»), Lauma Višņevska («Stromsbro», Zviedrija);

aizsardzes - Gunita Kārkliņa (NND), Elizabete Pavlovska, Laura Gaugere, Evita Rudzīte, Madara Adamane (visas - «Rubene»), Gundega Vancāne («Ķekava»);

uzbrucējas - Paula Egle, Ieva Priede (abas - NND), Anna Ankudinova («Ķekavas Bulldogs»), Monika Džigure, Paula Sloģe (abas - Cēsu «Lekrings»), Edīte Bankava, Lība Daija Mikova, Zeltīte Bankava (visas - «Rubene»), Elīza Elizabete Bērziņa («Ķekava»), Evelīna Garbare (Burgdorfas «Wizards», Šveice), Diāna Isjomina, Līga Garklāva (abas - «Grei», Norvēģija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu