Latvijas florbola izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas mačā salauž Krievijas pretestību un izcīna uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vīriešu florbola izlase ceturtdien Valmierā 2018.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra trešajā mačā ar rezultātu 7:3 (4:1, 0:1, 3:1) pārspēja Krieviju.

Latvijas florbolisti izcīnījuši trīs uzvaras trīs spēlēs un apakšgrupā ieņem stabilu otro pozīciju, tādējādi sperdami platu soli finālturnīra virzienā.

Mača rezultātu piektajā minūtē atklāja krievi, bet pirmā perioda turpinājumā latvieši guva četrus bezatbildes vārtus, divus no tiem iemetot trešdaļas pēdējā minūtē. Pirmajā periodā Latvijas valstsvienībā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Mihails Kostusevs, bet pa reizei precīzi meta Jānis Ragovskis un Gvido Lauga.

Otrajā periodā Latvijas valstsvienība palika «sausā», kamēr pretinieku rindās ar precīzu metienu atzīmējās «Elvi Florbola līgas» komandā Tartu EMU spēlējošais Pāvels Semjonovs.

Pēc neveiksmīgas otrās trešdaļas mača trešo nogriezni Latvija iesāka uz pozitīvas nots, jo otrajā minūtē precīzi meta Morics Krūmiņš, bet vēl trīsarpus minūtes vēlāk atzīmējās Ragovskis. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Abramovs mazākumā panāca 7:2 mājiniekiem, bet pēc 19 sekundēm krievi atjaunoja četru vārtu starpību.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Kostusevs.

Vēl šodien šīs grupas ietvaros turpat Valmierā Šveice ar rezultātu 21:0 (7:0, 10:0, 4:0) sagrāva Ungāriju, kamēr Islande ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) apspēlēja.

Pēc trim spēlēm pa sešiem punktiem ir Šveicei un Latvijai, bet šveiciešiem ir ievērojami labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība. Tikmēr Krievija guvusi trīs punktus, viens punkts ir Ungārijai, divi Islandei, bet bez punktiem cīnās Itālija.

Pasaules čempionāta finālturnīram kvalificēsies četru Eiropas grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī divas labākās trešo vietu ieņēmušās komandas.

Latvijas florbolisti šo kvalifikācijas turnīru sāka ar pārliecinošām uzvarām, jo vispirms ar 12:1 tika pārspēta Ungārija, bet pēc tam ar 11:1 apspēlēta Itālija.

Tikmēr Krievija vispirms ar 7:5 pārspēja Islandi, bet pēc tam nospēlēja neizšķirti 8:8 ar Ungāriju.

Šī turnīra turpinājumā Latvijas vīri piektdien duelēsies ar Islandi, bet sestdien kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā cīņā būs mačs ar Šveici.

Latvija pasaules čempionāta finālturnīros piedalījusies desmit reizes, četras reizes paliekot uzreiz aiz lielā četrinieka - piektajā vietā. Aizpērn savā laukumā notikušajās meistarsacīkstēs latvieši palika desmitie.

Savukārt krievi piedalījušies deviņos finālturnīros, labāko rezultātu - sesto vietu - izcīnot pašās pirmajās meistarsacīkstēs 1996.gadā. Finālturnīram Rīgā krievi nekvalificējās.

Krievijas florbola izlasē spēlē divi florbolisti, kuri ikdienā pārstāv «Elvi Florbola līgas» komandu Tartu EMU - Pāvels Semjonovs un Aleksandrs Avtušenko.

Latvijas vīriešu izlases jaunais galvenais treneris Arto Rīhimeki komandas divdesmitnieku paziņoja janvāra sākumā, tāpat tika nosaukts arī rezervistu desmitnieks, no kuriem divi vēlāk tika pamatsastāvā. Edžus Ceriņš, kurš vēl nebija pilnībā atguvies pēc savainojuma, tika aizvietots ar zviedru izcelsmes latvieti Jākobu Kārlsonu. Savukārt pagājušajā nedēļā savainojuma guva viens no visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem planētas meistarsacīkšu vēsturē Atis Blinds, kura vietā uz izlasi tika izsaukts Ingars Matisons.

Kopumā sastāvā iekļauti 20 florbolisti - divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 11 uzbrucēji. Pa četriem florbolistiem ir no «Betsafe»/«Ulbroka» un Talsu NSS/«Krauzera», diviem - no «Lielvārdes»/«Fat Pipe», Cēsu «Lekringa» un Stalbes «Pārgaujas», bet pa vienam no «Rubenes» un Liepājas komandas «Kurši»/«Ekovalis». Pārējie četri izlasē iekļautie florbolisti (brāļi Jānis un Andris Rajeckis, Morics Krūmiņš un Jākobs Kārlsons) spēlē Šveices un Somijas līgās. Sezonu Čehijā iesāka Artūrs Jurševskis, bet viņš pievienojies «Pārgaujai».

Latvijas vīriešu florbola izlase pasaules rangā šobrīd ieņem septīto vietu, kamēr visaugstāk ir Šveice - trešā. Tikmēr Krievija ir 15.vietā, Itālija - 21., Ungārija - 30., bet Islande - 32.pozīcijā.

Pasaules čempionāta finālturnīrs norisināsies šī gada decembra sākumā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram:

vārtsargi - Jānis Salcevičs («Lielvārde»/«Fat Pipe»), Ivars Dišereits («Betsafe»/«Ulroka»);

aizsargi - Jānis Rajeckis (Klotenes «Jets», Šveice), Artūrs Jurševskis (Stalbes «Pārgauja»), Morics Krūmiņš («Nokian KrP», Somija), Toms Bitmanis, Jānis Ragovskis (abi - Talsu NSS/«Krauzers»), Juris Gribusts, Kārlis Jānis Petrovskis (abi - «Betsafe»/«Ulbroka»);

uzbrucēji - Gvido Lauga (Stalbes «Pārgauja»), Toms Akmeņlauks («Lielvārde»/«Fat Pipe»), Andris Rajeckis («Thurgau», Šveice), Artis Raitums, Andris Blumbahs (abi - Talsu NSS/«Krauzers»), Pēteris Trekše, Aleksandrs Abramovs (abi - Cēsu «Lekrings»), Rolands Kovaļevskis («Betsafe»/«Ulbroka»), Mihails Kostusevs (Liepājas «Kurši»/«Ekovalis»), Jākobs Kārlsons («Ticino Unihockey», Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu