«Lielvārde»/«Fat Pipe» triumfē «Elvi Florbola līgas» regulārajā sezonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušās sezonas čempione «Betsafe»/«Ulbroka» svētdien zaudēja «Elvi Florbola līgas» vīru turnīra spēlē, kas ļāva «Lielvārde»/«Fat Pipe» komandai garantēt triumfu regulārajā sezonā.

Ulbrokas vienība viesos ar 5:7 (0:3, 1:2, 4:2) piekāpās Talsu NSS/«Krauzers» spēlētājiem. Mājinieki guva pirmos četrus vārtus, turpinājumā atvairot pretinieku centienus izglābties.

Uzvarētājiem ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Artis Raitums, divus vārtus iemeta Mareks Stančiks, bet pa reizei izcēlās Krišs Treimanis un Viesturs Mārtiņš Rubenis.

Savukārt vicečempioniem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Rolands Kovaļevskis.

Dienu iepriekš «Betsafe»/«Ulbroka» zaudēja punktu un savā laukumā ar 6:5 vien pagarinājumā apspēlēja Cēsu «Lekringu».

Tikmēr «Lielvārde»/«Fat Pipe» florbolisti viesos ar 6:5 (1:0, 2:3, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja «Valmieru». Spēles 54.minūtē valmierieši izvirzījās vadībā ar 5:3, bet uz to vicečempioni atbildēja ar diviem vārtiem 15 sekunžu laikā un pēc tam pēcspēles metienos svinēja panākumu ar 3:2.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Henrijs Uzraugs, kamēr valmieriešiem to pašu paveica Arnijs Kuratņiks.

Tāpat vīru turnīrā svētdien notika arī pārējās priekšpēdējās kārtas spēles.

Stalbes «Pārgauja» izbraukumā ar 10:5 (4:2, 3:2, 3:1) apspēlēja Igaunijas čempioni Tartu EMU. Šeit uzvarētājiem pa divām bumbiņām iemeta Kristiāns Miezītis un Lauris Ābols. «Ķekava» viesos ar 6:5 (2:1, 0:1, 4:3) apspēlēja Cēsu «Lekringu», pa diviem vārtiem gūstot Mārtiņam Brigmanim un Gintam Klēģeram.

Tikmēr «Rubene» viesos ar 7:3 (1:2, 2:0, 4:1) pārspēja «Bausku», šeit uzvarētājiem divreiz izceļoties Atim Stepānam, bet mājiniekiem to pašu paveica Toms Niedre.

Savukārt Liepājas «Kurši»/«Ekovalis» ar 11:7 (2:3, 3:2, 6:2) viesos pieveica kopvērtējuma pastarīšus «Ogres vilki», uzvarētājiem ar četriem vārtiem un rezultatīvu piespēli izceļoties Gintam Siliņam, bet trīs vārtus iemetot Kārlim Pupilam, kamēr divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles bija Ričardam Dēvitam. Tikmēr ogrēniešiem pa diviem vārtiem guva Mārtiņš Ansons un Elvijs Jankovskis, kuram turklāt bija arī trīs rezultatīvas piespēles.

Kopvērtējumā pēc 21 no regulārās sezonas 22 kārtām «Lielvārde»/«Fat Pipe» komandai ir 52 punkti un ar 46 punktiem seko «Betsafe»/«Ulbroka».

Pa 39 punktiem ir «Ķekavai» un «Rubenei», kamēr 34 punktus iekrājusi «Valmiera», bet 32 punkti ir «Lekringam».

Vēl 30 punktus guvusi Talsu NSS/«Krauzers», bet astotnieku ar 28 punktiem noslēdz EMU vienība, kamēr pa 27 punktiem ir «Pārgaujai» un «Kurši»/«Ekovalis».

Tikmēr 22 punktus guvusi «Bauska», bet «Ogres vilki» šosezon tikuši pie diviem punktiem.

Tā kā EMU nespēlēs izslēgšanas turnīrā, ja tā saglabās vietu astotniekā, «play-off» kvalificēsies arī devītā labākā komanda, tomēr par to ir sīva cīņa. Izšķirošajā mačā tieši «Pārgauja» un «Kurši»/«Ekovalis» spēkosies savā starpā, maču aizvadot Stalbē.

Šajā sezonā «Elvi Florbola līgas» dalībnieku rindas papildinājuši «Ogres vilki» un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlē galvaspilsētas komandas «Rīga» un «Rockets», tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas turnīrā startē 12 komandas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti «Betsafe»/«Ulbroka» florbolisti, kuri finālmačā «Arēnā Rīga» ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā «Pārgauja» dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja «Valmieru», pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu