Liepiņš uzvar Horvātijā aizvadītā daudzdienu velobrauciena pēdējā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: One Pro Cycling komandas foto

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš svētdien izcīnīja uzvaru Horvātijā aizvadītā daudzdienu velobrauciena «Istrian Spring Trophy» (UCI kat.2.2) noslēdzošajā - trešajā posmā.

Profesionālā kontinentālā līmeņa komandā «One Pro» startējošais latvietis 156 kilometru distanci veica trīs stundās, 39 minūtēs un 50 sekundēs.

Liepiņš finiša spurtā pārspēja itāli Filipo Fortīnu («Felbermayr - Simplon Wels»), kamēr trešais palika vācietis Makss Kanters («Team Sunweb»).

Par gūto uzvaru Liepiņš nopelnīja septiņus pasaules ranga punktus.

Kopvērtējumā par sacensību uzvarētāju kļuva norvēģis Kristers Hāgens («Coop»), kamēr Liepiņš viņam zaudēja desmit minūtes un 23 sekundes, paliekot 110.pozīcijā.

Liepiņš pirms nedēļas izcīnīja uzvaru Horvātijā notikušajā vienas dienas velobraucienā «Porec Trophy» (UCI kat.1.2), gūdams pirmo panākumu UCI velobraucienos. Liepiņam tās bija tikai otrās sacensības profesionālā kontinentālā līmeņa komandā «One Pro». Savukārt februāra beigās viņš savā debijā «One Pro» komandā izcīnīja ceturto vietu Slovēnijā notikušajā vienas dienas velobraucienā «GP Izola» (UCI kat.1.2).

Pašlaik 25 gadus vecais Liepiņš Lielbritānijas komandas «One Pro» rindas papildināja pērnā gada novembrī.

Iepriekšējo sezonu viņš sāka «Rietumu Banka-Rīga» komandā, bet no augusta karjeru kā stažieris turpināja «Delko Marseille Provence KTM» rindās. Lai gan viņš uzrādīja atzīstamus rezultātus, Francijas vienība ar Liepiņu neturpināja sadarbību.

Liepiņš pērn uz goda pjedestāla UCI kategorijas sacensībās kāpa 11 reizes un vēl divas reizes tika daudzdienu velobraucienu kopvērtējumu trijniekā.

Šajā sezonā «One Pro» startēs ne tikai lielākajās Lielbritānijas sacensībās, bet arī augsta līmeņa velobraucienos Itālijā, Francijā, Beļģijā un citur. Komanda cer startēt arī «Baltic Chain tour» daudzdienu velobraucienā, kur viens no posmiem gaidāms Latvijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu