Kuri ir populārākie Latvijas sportisti sociālajos tīklos?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Populārākais Latvijas cilvēks sociālajā vidē jeb sociālajos tīklos ar visai ievērojamu atrāvienu ir pašmāju basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks». Pirmajā desmitniekā populārāko latviešu vidū sociālajās vietnēs ir vēl pāris cilvēku no sporta pasaules.

 
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/LETA

Kristaps Porziņģis (basketbols)

Kristaps Porziņģis ir reģistrējies visos populārākajos sociālajos tīklos - «Instagram», «Twitter», «Facebook», «Youtube». Visvairāk sekotāju viņam ir «Instagram» - 1,65 miljoni. Liepājnieks ir gana aktīvs «Instagram» lietotājs, īpaši pirms sarāva ceļgala krusteniskās saites.

Kopējais sekotāju skaits - 2,3 miljoni.

 
Daniels Laizāns
Daniels Laizāns Foto: Publicitātes foto

Daniels Laizāns (ielu vingrošana)

Ielu vingrotāja Daniela Laizāna vārds plašākai sabiedrības daļai nav pazīstams. Viņš pašmāju plašsaziņas līdzekļu uzmanībā nonācis reti, bet sociālajos tīklos viņš ir pazīstams, īpaši jauniešu vidū. Piemēram, «Instagram» Laizānam ir 171 tūkstotis sekotāju. Tāpat viņš sastopams «Facebook» un «Youtube», kur viņa kanālam ir vairāk nekā 46 tūkstoši abonentu.

Laizāns vairākas reizes ieguvis Pasaules kausu un vairākkārt kāpis uz goda pjedestāla pasaules čempionātos.

«Manuprāt, vienkārši ir jāpatīk tam, ko tu dari. Es vienkārši gāju uz treniņiem, man patika, es nemanīju progresu, bet, kad aizgāju uz savām pirmajām mazajām sacensībām Latvijā, izcīnīju 1. vietu. Pēc tam uzvarēju arī Latvijas čempionātā. Un tas viss notika viegli,» tā 2017. gadā intervijā TVNET sacīja Laizāns. «Nebiju satraucies, necerēju uz panākumiem. Vienkārši gāju uz sacensībām. Kad sapratu, ka esmu sasniedzis kaut kādu līmeni, tad sāku gatavoties sacensībām nopietnāk, kā arī pēc kaut kā tiekties.»

Visu Latvijas cilvēku vidū sociālajos tīklos Laizāns ir devītais populārākais.

Kopējais sekotāju skaits - 240 tūkstoši.

 
Foto: Sipa USA/ScanPix

Aļona Ostapenko (teniss)

Mūsu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko milzu popularitāti iemantoja pēc triumfa prestižajā «Grand Slam» turnīrā «French Open» 2017. gadā. Tas kļuva par vienu no lielākajiem pārsteigumiem tenisa pasaulē pagājušajā gadā. Ostapenko salīdzinoši nesen aktīvāk sāka lietot «Twitter», kurā viņai ir 6,4 tūkstoši sekotāju. Tikmēr «Instagram» šobrīd WTA ranga top 10 raketei ir vairāk par 150 tūkstošiem sekotāju.

Kopējais sekotāju skaits- 185 tūkstoši.

 
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Zemgus Girgensons (hokejs)

Zemgus Girgensons jau ilgu laiku hokeju spēlē Ziemeļamerikā. Profesionāļa karjeras laikā viņš piekto sezonu pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Bufalo «Sabres». Tiesa, vēl ne reizi nav spēlējis Stenlija kausa izcīņā.

Tāpat kā visiem iepriekš minētajiem sportistiem, arī Girgensonam visvairāk sekotāju ir «Instagram», pēc tam «Twitter».

Kopējais sekotāju skaits - 150 tūkstoši.

 
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: LETA

Mairis Briedis (bokss)

Mairis Briedis ir viens no retajiem latviešiem, kurš var pulcēt pilnu «Arēnu Rīga». Aptuveni 10 000 skatītāju. Viena no viņa frāzēm - «mans dopings ir mana tauta» - kļuva par 2016. gada spārnotāko teicienu. Tauta mīl Briedi.

Pēc karjerā pirmā zaudējuma Oleksandram Usikam Briedis paudis apņēmību cīnīties vismaz vēl trīs gadus. Viņa nākamā cīņa risināsies maijā Saūda Arābijā Pasaules boksa supersērijas fināla turnīrā.

Arī Briedim visvairāk sekotāju ir «Instagram» - 65 000.

Kopējais sekotāju skaits - 120 000.

 
Madars Apse
Madars Apse Foto: LETA

Madars Apse (skeitbords)

Madars Apse ir latviešu skeitbordists, kurš ar šo sporta veidu sācis nodarboties 2001. gadā. Viņš pārstāv «Red Bull» vārdu. Apse guvis labus panākumus Latvijas, Baltijas un Eiropas mērogā.

Kopējais sekotāju skaits - 108 000.

A post shared by Madars Apse (@madarsapse) on

 
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/LETA

Dāvis Bertāns (basketbols)

Dāvis Bertāns ir viens no diviem Latvijas pārstāvjiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Viņš spēlē pie viena no līgas veiksmīgākajiem treneriem Grega Popoviča un šajā sezonā izpelnījies lielāku trenera uzticību, līdz ar to lielāku spēles laiku.

Tāpat kā visiem iepriekš minētajiem Latvijas sportistiem, arī Bertāns ir populārāks «Instagram».

Kopējais sekotāju skaits - 100 000.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu