Skujiņš finišē devītajā vietā prestižās Katalonijas tūres otrajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Trek - Segafredo

Otrdien Spānijā aizvadīts pasaules tūres daudzdienu velobrauciena «Volta Ciclista a Catalunya» otrais posms, kurā devīto vietu izcīnījis Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš («Trek Segafredo»), bet Aleksejs Saramotins, paveicot nozīmīgu darbu komandas labā, tika ierindots 134. pozīcijā.

Prestižā Katalonijas tūre otrdien turpinājās ar 175,6 kilometru garo otro posmu. Distance pamatā veda kalnā augšā, tomēr lielie kāpumi gaidāmi trešdien un ceturtdien. Vidējais ātrums posma dalībniekiem gan bija zemāks nekā prognozēts, ko ietekmēja arī spēcīgais vējš.

Distances pirmajā daļā izveidojās trīs sportistu liels atrāviens, kurā iesaistījās trīs dažādu spāņu komandu – «Burgos- BH», «Caja Rural» un «Euskadi Murias» sportisti, kas uz augstām vietām kopvērtējumā nepretendē. Pārsvars pēc veiktas pusdistances sasniedza trīs minūtes. Kad līdz distances beigām bija atlikuši 72 kilometri sacensības uz laiku apturēja slēgta dzelzceļa pārbrauktuve. Grupas piebrauca klāt līderu trio, bet pēc barjeras atvēršanas tiesneši deva iespēju atrāvienā esošajiem sportistiem atgūt pārsvaru.

Peletona priekšā brauca kopvērtējuma līdera Hosē Alvaro Hodega pārstāvētā beļģu vienība «Quick – Step Floors». 60 kilometrus pirms finiša līderu trio vienatnē panāca ukrainis Andrijs Hrivko («Astana»). Tiesa gan, drīz vien viņš tāpat kā pārējie trīs bēgļi tika panākti. Neilgi pirms sprinta starpfiniša vienatnē no visiem atrāvās franču riteņbraucējs Kairils Bardē no «Euskadi – Murias» vienības. Viņš arī guva uzvaru šajā starpfinišā, bet otro un trešo vietu izcīnīja abi «Movistar» līderi – Valverde un Kintana.

Ne visi sprinteri peletonā spēja kopā ar grupu pārvarēt noslēdzošo kāpumu «Coll de Lilla». Viņu vidū arī kopvērtējuma līderis Hodegs. Jau pirms tam kontroli peletonā pārņēma «Mitchelton Scott» vīri, kuru līderu vidū ir brāļi Ādams un Saimons Jeitsi un Dienvidāfrikas čempions Derils Impijs. Vadošajā grupā kāpumu pārvarēja arī abi latvieši.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. To lieliski iesāka Saramotina komandas biedrs – Austrijas čempions Gregors Muhlbergers, kurš strādāja austrāliešu sprintera Džeja Makartija interesēs. Aizraujošā cīņā nedaudz negaidīti uzvaru izcīnīja leģendārais Alehandro Valverde («Movistar»). Spānis uzreiz aiz sevis atstāja Derilu Impiju («Mitchelton Scott») un Makartiju.

Toms Skujiņš finiša spurtā izcīnīja devīto vietu, esot ātrākais starp savas komandas riteņbraucējiem. Carnikavietim tāds pats laiks kā uzvarētājam. Tikmēr Aleksejs Saramotins, paveica savu darbu komandas labā, pats ierindojoties 143. vietā (+00:01:34).

Kopvērtējumā līdera godu pārņēmis Valverde, kurš par četrām sekundēm apsteidz Makartiju. Toms Skujiņš pacēlies uz 14. vietu un līderim zaudē 12 sekundes. Aleksejs Saramotins tikmēr ir 132 (+00:01:46).

Velobrauciens turpināsies trešdien, kad riteņbraucējus sagaidīs 173 kilometru gara distance ar finišu kalnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu