Skujiņš finišē 18. vietā Katalonijas tūres noslēguma posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Trek - Segafredo

Svētdien Barselonas pilsētas ielās noslēdzās prestižā Katalonijas tūre. Pēdējā posmā Toms Skujiņš («Trek – Segafredo») sekmēja komandas biedra Harlinsona Pantano ceturto vietu, pats ieņemot 18. vietu. Turcijā notiekošajā «Tour of Kartier» (UCI 2. kategorija) sacensību noslēguma posmā 18. pozīcijā finišēja «Rīga» komandas velosportists Kristers Ansons. Daudzdienu velobraucienus noslēguši arī Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs un Andžs Flaksis.

Nedēļu garā Katalonijas tūre svētdien noslēdzās Spānijas pilsētā Barselonā. Riteņbraucējus sagaidīja 154,8 kilometru gara distance, kuras beigu daļā tika veikti astoņi apļi ar vienu kāpumu katrā no tiem. Distances otrajā daļā noformējās četru riteņbraucēju liels atrāviens. Līderu grupā iesaistījās divi «Mitchelton – Scott» komandas riteņbraucēji: Saimons Jeitss un Karloss Verona, kā arī Matejs Mohoričs («Bahrain Merida») un Marks Solers («Movistar»).

Sekotāju grupā aktīvs priekšgalā bija Toms Skujiņš, kurš paveica lielisku darbu komandas biedra Harlinsona Pantano labā. Tikmēr kopvērtējuma līderis Alehandro Valverde ar komandas biedriem kontrolēja notikumus, lai netiktu apdraudētas viņa pozīcijas kopvērtējumam. Diemžēl, bet viņa tuvākais sekotājs Egans Berlans («Sky») 6,5 kilometrus pirms finiša iekļuva lielā kritienā un nespēja turpināt sacensības. Kolumbietis tika nogādāts slimnīcā.

Pēdējā aplī, kas bija 6,8 kilometrus garš, līderu kvartets aizdevās kopā, bet drīz vien vadībā nonāca Jeitss un Solers. Pēdējos metros nelielu pārsvaru ieguva un to arī nosargāja 25 gadus vecais brits Saimons Jeitss, kurš guva savu astoto uzvaru profesionālajā karjerā. Viņa laiks distancē bija 3 stundas 28 minūtes un 4 sekundes.

Otro pozīciju guva Solers (+00:00:13), bet trešā vieta Pjēram Latūram («AG2R La Mondiale»), kurš bija ātrākais no sekotāju grupas (+00:00:18). Ceturtā vieta «Trek – Segafredo» kolumbiešu riteņbraucējam Pantano.

Toms Skujiņš paveica lielisku darba apjomu un finišēja 18. vietā (+00:01:06). Carnikavietis sekmīgi noslēdzis savu debiju Katalonijas tūrē, trīs reizes ierindojoties labāko 20 skaitā, kā arī paveicot nozīmīgu darbu komandas interesēs.

Kopvērtējumā Skujiņš tika ierindots 92. pozīcijā. Velobraucienu noslēdza 113 no 175 dalībniekiem. Trešo reizi karjerā kopvērtējuma uzvaru guva Alehandro Valverde («Movistar»), kurš par 29 sekundēm apsteidza savu titulēto komandas biedru Nairo Kintanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu