Koha pārliecinoši triumfē Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas svarcelšanas zvaigzne Rebeka Koha trešdien Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē pārliecinoši triumfēja Eiropas čempionātā, trešo gadu pēc kārtas tiekot pie medaļas Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

Papildināts viss teksts

Latvijas sportiste 2016.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas godalgu, pērn viņa bija otrā. Tāpat viņa pērn izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, bet 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Koha trešdien, startējot svara kategorijā līdz 58 kilogramiem, raušanā pacēla 100 kilogramu smagu stieni, bet grūšanā tika galā ar 120 kilogramiem, summā ar 220 kilogramiem izcīnot pārliecinošu uzvaru, tuvāko konkurenti Angeliku Rūsu no Zviedrijas pārspējot par 29 kilogramiem. Rūsa summā pacēla 191 (85+106) kilogramus, bet trešā palika mājiniece Andrēa Penkiu, kura no zviedrietes atpalika par vienu kilogramu.

Zīmīgi, ka gan raušanā, gan grūšanā Koha savus pirmos piegājienus veica, kad pārējās konkurentes sacensības jau bija noslēgušas, līdz ar to Latvijas sportistei starp piegājieniem bija maz laika atpūtai, taču tas netraucēja viņai izdarīt sešus veiksmīgus un pārliecinošus cēlienus.

Sacensības raušanā Koha sāka ar 90 kilogramiem, bez problēmām šo svaru paceļot un jau tad nodrošinot sev mazo zelta medaļu šajā disciplīnā, turpinājumā tiekot galā arī ar 95 un 100 kilogramus smagiem stieņiem. Līdzīgs scenārijs bija arī grūšanā, kur ventspilniece vispirms pacēla 110 kilogramus, bet pēc tam arī 115 un 120 kilogramus smagus stieņus. Tiesa, pēdējā mēģinājumā viņai stieni virs galvas pacelt nenācās viegli, tomēr arī to latviete spēja nofiksēt, gūstot ļoti pārliecinošu uzvaru.

«Vēlos pateikt lielu paldies maniem treneriem un visiem tiem, kas mani atbalstīja un juta man līdzi,» pēc sacensībām intervijā televīzijas kanālam «Eurosport» sacīja Koha.

«Treneri man ļoti daudz palīdzēja, tāpēc negribēju likt viņiem vilties. Jā, starp mēģinājumiem bija mazāk laika, tāpēc bija daudz vairāk jākoncentrējas, ko izdarīt, zinot, ka uzvara ir izcīnīta, nemaz nebija tik viegli. Šobrīd esmu patiešām laimīga un priecīga.»

Trešdien sasniegtais rezultāts gan nav viņas labākais karjerā, jo pērn pasaules čempionātā Anaheimā, kur Koha palika trešā, viņa raušanā pacēla 101 kilogramu, bet grūšanā tika galā ar 121 kilogramu smagu stieni. Tiesa, viņa ir uzlabojusi savu rezultātu salīdzinājumā ar pagājušā gada Eiropas čempionātu, kad pie sudraba tika ar 213 (95+118) kilogramiem.

Pērn par Eiropas čempioni kļuva Natālija Hļestkina no Krievijas, taču šogad viņa sacensībās nepiedalījās, jo Krievijas, tāpat kā Armēnijas, Azerbaidžānas, Turcijas, Ukrainas, Moldova un Baltkrievijas svarcelšanas federācijas, šo valstu sportistu dopinga pārkāpumu dēļ šobrīd ir diskvalificētas.

Koha ir trīskārtēja Eiropas čempione junioriem, bet tagad pie zelta medaļas tikusi arī pieaugušo konkurencē.

Eiropas čempionātā Latviju vēl pārstāvēs Ritvars Suharevs un Vadims Koževņikovs, bet dalībnieku vidū nebūs Latvijas labākā svarcēlāja Atrūra Plēsnieka. Jau ziņots, ka Plēsniekam pagājušajā nedēļā tika veikta pleca operācija, tāpēc ar svariem viņš varēs atsākt darboties pēc četriem mēnešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu