Latvijas handbola virslīgas finālā spēkosies «Celtnieks» un «Tenax»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: celtnieks.com/GL Sports Photography

«SynotTip» Latvijas vīriešu handbola virslīgas pērnās sezonas čempione Rīgas «Celtnieks» ceturtdien sasniedza šīs sezonas valsts meistarsacīkšu finālu, kurā tiksies ar Dobeles «Tenax» vienību.

«Celtnieks» pusfināla sērijas otrajā duelī viesos ar rezultātu 31:28 (17:9) pārspēja «Ogre»/«Miandum» komandu, sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar rezultātu 2-0.

Rīgas komanda jau spēles pirmajās 15 minūtēs iekrāja septiņu vārtu pārsvaru (10:3), mača turpmākajā gaitā nosargājot drošu vadību un izcīnot uzvaru.

Uzvarētājiem deviņus vārtus iemeta Artūra Lazdiņš, kamēr astoņi precīzi metieni bija Kasparam Lisovskim.

Tikmēr pretiniekiem rezultatīvākais ar astoņiem gūtiem vārtiem bija Artis Laganovskis.

Pirmajā mačā rīdzinieki uzvarēja ar rezultātu 26:23.

Sestdien vietu finālā nodrošināja Dobeles «Tenax», kas sērijā ar 2-0 uzvarēja Ludzas «Latgols» vienību.

«Tenax» un «Celtnieks» kā divas labākās pamatturnīra komandas uzreiz iekļuva pusfinālā, kamēr «Latgols» ceturtdaļfinālā divu maču summā ar 62:52 uzvarēja ASK/LSPA, bet «Ogre»/«Miandum» summā ar 75:49 sagrāva «Vaiņodi».

Latvijas čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos, kur gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divu apļu turnīru.

Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāca, bet katrai komandai tika noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Līdz ar to katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāka ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu.

Iepriekšējā sezonā virslīgā vīriem triumfēja «Celtnieks», kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja «Tenax», gāžot dobelniekus no Latvijas čempionu troņa.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu