Latviju šogad leģendārajā «Parīze-Rubē» velobraucienā pārstāvēs Smukulis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Svētdien Francijā norisināsies leģendārais viendienas velobrauciens «Parīze-Rubē», kurā no Latvijas sportistiem startēs franču profesionālās kontinentālās komandas «Delko Marseille Provence KTM» velosportists Gatis Smukulis. Vācijas komanda «Bora-hansgrohe» veikusi izmaiņas savā sastāvā, no dalībnieku vidus izņemot Alekseju Saramotinu, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

«Parīze-Rubē» viendienas klasika, kas tradicionāli notiek aprīļa otrajā svētdienā, ir trešais no pieciem šosejas riteņbraukšanas monumentiem. Šāds tituls piešķirts senākajām un prestižākajām viendienas sacensībām. «Parīze–Rubē», ko smagās distances dēļ dēvē arī par Ziemeļu elli, šogad risināsies 116. reizi. 257 kilometru garajā distancē iekļautas 29 bruģa sekcijas, tostarp slavenais Ārenbergas mežs. Īpaši smagas sacensības var izvērsties lietus gadījumā.

Dalībnieku vidū būs liela daļa pasaules labāko klasiku speciālistu. Lielisku sezonu aizvada beļģu komanda «Quick – Step Floors», kas, izņemot «Gent – Wevelgem» klasiku, pārliecinoši dominē kā beļģu klasikās, tā arī virknē daudzdienu velobraucienu posmu. Uz starta «Parīze – Rubē» redzēsim Flandrijas klasikas uzvarētāju Nikiju Terpstru, kurš 2014. gadā uzvarēja arī Ziemeļu ellē. «Quick – Step Floors» komandā par uzvaru gatavi cīnīties būs arī Filips Žilbērs, Zdeņeks Stibars un Ivs Lampārts.

Runājot par tiem, kuri ir reālākie pretendenti, lai šīs beļģu vienības dominance tiktu apturēta, jāizceļ Peters Sagans. Trīskārtējais pasaules čempions nebūt nav kļuvis ievērojami vājāks nekā pirms diviem gadiem, kad uzvaras laurus plūca vairāk kā šogad un pērn. Slovāku daudz vairāk pieskata pārējo komandu vadošie braucēji, kas bieži vien apvieno spēkus Sagana neitralizēšanai. Sevi apliecināt centīsies arī olimpiskais čempions Gregs Van Avermāts («BMC Racing team»), Magnus Korts Nīlsens («Astana»), Džons Degenkolbs («Trek – Segafredo»), Seps Vanmarke («EF Education First – Drapac p/b Cannondale») un citi.

Latviju nozīmīgajās sacensībās pārstāvēs no Smiltenes novada nākušais Gatis Smukulis. Francijas komandas «Delko Marseille Provence KTM» komandas riteņbraucējs ar pārējiem sastāvā iekļautajiem vienības biedriem šajā laikā atrodas sacensību norises vietā, lai labāk sagatavotos sacensībām. 30 gadus vecais sportists «Parīze – Rubē» startējis jau septiņas reizes. Finišs sasniegts 2014. gadā, kad Smukulis finišēja 86. pozīcijā.

Diemžēl, bet Vācijas komanda «Bora – hansgrohe» no sava sastāva izņēmusi Alekseju Saramotinu, kurš atzīstami sevi smagajā bruģa klasikā apliecinājis vairākkārt 2016. gadā Aleksejs izcīnīja astoto vietu, 2015. gadā rīdzinieks bija 13. Tikmēr 2012. gadā gūta 18. pozīcija.

Sazinoties ar sportistu, viņš apliecināja, ka fiziskajā ziņā jūtas labi. Lēmumu atstāt mūsu sportistu ārpus pieteikuma pieņēmusi komanda. Jāizceļ, ka 2001. gadā augsto trešo vietu velobraucienā izcīnījis Romāns Vainšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu