Olimpiskā čempione Korbuta: Treneris mani pirms Olimpiādes izvaroja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Četrkārtēja olimpiskā čempione vingrošanā baltkrieviete Olga Korbuta apgalvo, ka pirms 1972. gada olimpiskajām spēlēm Minhenē viņas treneris Renalds Knišs viņu izvarojis.

Treneris viņu esot izvarojis, kad sportiste bija 17 gadus veca.

«Tā ir patiesība, ar kuru es dzīvoju. To visu slēpu, jo man bija kauns,» Krievijas medijos citēta Korbuta. «Tas notika «Jubiļeinij» viesnīcā Minskā. Tieši pirms olimpiskajām spēlēm.»

Korbuta cer, ka pēc šīs atzīšanās 87 gadus vecais Knišs tiks sodīts.

«Tā ir taisnība. Lai viņš saka, ko vēlas. Tev jāuzņemas šis grēks, ko man nodarīji. Un ne tikai ar mani, Renald Ivanovič. Es jūs cienu kā treneri, bet kā cilvēks, atvainojiet, jūs man esat tukša vieta,» neslēpj Korbuta, kura šobrīd ir 62 gadus veca.

Viņas kontā ir arī divas zelta godalgas pasaules čempionātā.

Treneris Korbutas teikto nodēvējis par klajiem meliem. «Tie ir meli no pirmā līdz pēdējam vārdam. Kāda rupjība, nekaunība,» sacīja Knišs.

Minhenes olimpiskajās spēlēs Korbuta izcīnīja trīs zelta un vienu sudraba medaļu. Pēc šīm olimpiskajām spēlēm viņa kļuva par spožāko vingrošanas sporta zvaigzni.

Nonākusi finansiālās grūtībās, Korbuta pērn pārdeva savas 1972. un 1976. gadā izcīnītās olimpiskās medaļas. Šobrīd viņa dzīvo ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu