«Valmieras» florbolisti pagarinājumā pieveic «Pārgauju» un iekļūst virslīgas finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: .facebook.com/floorball.lv

«Valmiera» sestdien «Elvi Florbola līgas» izslēgšanas turnīra pusfināla sērijas sestajā mačā viesos ar 5:4 (2:1, 0:2, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Stalbes «Pārgauju» un sasniedza čempionāta finālu.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Vamiera» uzvarēja ar 4-2.

Šī mača sākums labāk padevās valmieriešiem, kuri pēc Kriša Lužinska un Arnija Kuratņika precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Perioda izskaņā «Valmiera» gan raidīja bumbiņu savos vārtos, bet otrā perioda otrajā pusē Oskars Balodis izvirzīja «Pārgauju» vadībā ar 3:2.

Noslēdzošajās 20 minūtēs «Valmiera» divreiz atspēlējās no vienu vārtu deficīta, bet pagarinājuma otrajā minūtē uzvaru valmieriešiem nodrošināja Kuratņiks.

«Valmieras» labā Kuratņiks izcēlās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr pretiniekiem ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm atbildēja Gvido Lauga.

Valmierieši virslīgas finālā spēkosies ar pagājušās sezonas čempioni «Betsafe»/«Ulbroka», kas savā sērijā ar 4-1 uzvarēja Kocēnu «Rubeni».

Virslīgas čempionāta fināls notiks 14.aprīlī «Arēnā Rīga», kad vīriem tiks aizvadīta cīņa arī par bronzu.

«Betsafe»/«Ulbroka» ceturtdaļfinālā ar 4-1 apspēlēja Talsu NSS/«Krauzers», bet Kocēnu «Rubene» ar 4-2 pārspēja Cēsu «Lekringu». Savukārt «Valmiera» ceturtdaļfināla sērijā ar rezultātu 4-0 pārspēja «Ķekavu», bet «Pārgauja» ar 4-3 uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu «Lielvārdi»/«Fat Pipe».

Šajā sezonā «Elvi Florbola līgas» dalībnieku rindas papildināja «Ogres vilki» un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlēja galvaspilsētas komandas «Rīga» un «Rockets», tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas regulārajā turnīrā startēja 12 komandas. Igaunijas vienība nepretendēja uz dalību izslēgšanas sacensībās, tomēr tāpat tā palika aiz pirmā astotnieka.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti «Betsafe»/«Ulbroka» florbolisti, kuri finālmačā «Arēnā Rīga» ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā «Pārgauja» dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja «Valmieru», pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu