«Betsafe»/«Ulbroka» florbolisti dramatiskā cīņā nosargā Latvijas čempionu troni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Betsafe»/«Ulbroka» vīru komanda sestdien «Arēnā Rīga» tika kronēta par «Elvi Florbola līgas» čempioni, pie titula tiekot otro gadu pēc kārtas.

Uzvaras vārtus pagarinājumā gūstot Kārlim Bulānam, «Betsafe»/«Ulbroka» finālmačā ar rezultātu 7:6 (4:2, 1:2, 1:2, 1:0) pārspēja «Valmieras» vienību.

Mača pirmajā minūtē «Valmieru» vadībā izvirzīja Mārtiņš Broks, bet turpinājumā «Betsafe»/«Ulbroka» iemeta četrus bezatbildes vārtus, divreiz atzīmējoties Edžum Ceriņam, bet pa vienai bumbiņai valmieriešu vārtos ieraidot Bulānam un Kasparam Šķēlam. Kad līdz pirmās trešdaļas beigām bija palikušas 14 sekundes, Lauris Alvis Stiprais vienus vārtus atguva.

Otrajā periodā «Valmiera» turpināja atspēlēšanos - vienus vārtus atguva Ričards Eglītis, bet izlīdzinājumu panāca Broks. Četras minūtes pirms otrā perioda beigām Emīls Birķis atguva vadību «Betsafe»/«Ulbroka» vienībai, bet trešās trešdaļas otrajā minūtē Kārlis Jānis Petrovskis panāca divu vārtu pārsvaru. Tiesa, valmierieši nepadevās, un spēles 56.minūtē Arnijs Kuratņiks un Ivars Laktiņš izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaikā uzvarētāji netika noskaidroti, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura trešajā minūtē Bulāns pēc standartsituācijas izspēles panāca 7:6.

Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā tika atzīti abu komandu vārtsargi - čempioni rindās šo balvu saņēma Ivars Dišereits, bet vicečempioniem godināts tika Agris Rogainis.

Stalbes «Pārgaujas» florbolisti sestdien «Arēnā Rīga» dramatiskā cīņā par «Elvi Florbola līgas» bronzu ar rezultātu 6:5 (3:1, 1:1, 1:3, 1:0) pagarinājumā pārspēja Kocēnu «Rubeni», otro sezonu pēc kārtas izcīnot trešo vietu.

«Pārgaujai» trīs vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošos, guva Edgars Puriņš.

Ceļā uz šīs sezonas izšķirošo maču Ulbrokas vienība ceturtdaļfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 apspēlēja Talsu NSS/«Krauzers», bet pusfinālā ar 4-1 pieveica «Rubeni». Tikmēr «Valmiera» «play-off» pirmajā kārtā ar 4-0 uzvarēja «Ķekavu», bet pusfinālā ar 4-2 pārspēja «Pārgauju».

Regulārajā čempionātā «Betsafe»/«Ulbroka» bija otrā, bet «Valmiera» piektā, kamēr pamatturnīra uzvarētāja «Lielvārde»/«Fat Pipe» izslēgšanas spēlēs apstājās jau ceturtdaļfinālā, sērijā ar 3-4 zaudējot «Pārgaujai».

Šajā sezonā «Elvi Florbola līgas» dalībnieku rindas papildināja «Ogres vilki» un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlēja galvaspilsētas komandas «Rīga» un «Rockets», tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas regulārajā turnīrā startēja 12 komandas. Igaunijas vienība nepretendēja uz dalību izslēgšanas sacensībās, tomēr tāpat tā palika aiz pirmā astotnieka.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti «Betsafe»/«Ulbroka» florbolisti, kuri finālmačā «Arēnā Rīga» ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā «Pārgauja» dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja «Valmieru», pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Dāmu turnīrā par čempionēm tika kronētas Kocēnu «Rubenes» florbolistes, kuras finālā ar rezultātu 6:2 (0:2, 5:0, 1:0) pārspēja Rīgas NND vienību, par valsts čempionēm tiekot kronētas piekto sezonu pēc kārtas.

«Rubenes» komanda Latvijas čempionātā triumfēja 11.reizi, kamēr šīs komandas pieredzējusī spēlētāja Baiba Juruša valsts čempionāta finālā spēlēja 14.reizi karjerā. Savukārt NND trešo sezonu pēc kārtas samierinājās ar sudrabu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu