Krištopāna pārstāvētā «Vardar» ierindojas ceturtajā vietā Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iepriekšējo četru gadu Latvijas labākā handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvētā Maķedonijas komanda Skopjes «Vardar» svētdien cieta zaudējumu Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas spēlē par trešo vietu.

«Vardar» cīņā par bronzas godalgām ar rezultātu 28:29 (15:14) piekāpās Francijas komandai Parīzes «Saint-Germain» (PSG).

Krištopāns šajā mačā realizēja visus četrus metienus pa pretinieku vārtiem.

«Vardar» rindās rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem bija Luka Cindričs, kamēr PSG sastāvā Nedims Remili izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem.

Lai arī pirmais puslaiks noslēdzās par labu Krištopāna pārstāvētajai komandai, PSG savu pretinieci drīz vien panāca. Līdz pat 53.minūtei parīzieši nespēja izvirzīties vadībā, pārsvarā atspēlējoties no minimāla deficīta. Septiņas minūtes pirms beigām beigām «Vardar» pēc ilgāka laika nokļuva iedzinēju lomā (23:24) un lai gan pēc tam vairākkārt līdzsvaroja rezultātu, galotnē bija spiesta atzīt pretinieces pārākumu – 28:29. Tādējādi iepriekšējās sezonas Čempionu līgas uzvarētāja «Vardar» šogad palika ārpus labāko trijnieka.

«Vardar» sestdien pusfināla mačā ar rezultātu 27:28 piekāpās Francijas komandai «Montpellier». Savukārt «Montpellier» svētdien finālā tiksies ar «Nantes», kas pusfinālā divu Francijas komandu duelī ar 32:28 pārspēja PSG.

Maķedonijas komanda pamaturnīrā izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā un automātiski kvalificējās ceturtdaļfinālam, kurā pret Vācijas vienību Ķīles THW pēc diviem mačiem rezultāts bija neizšķirts 56:56. Tiesa, tālāk, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, tika tieši Krištopāna pārstāvētais klubs.

«Play-off» pirmo kārtu nepārvarēja Islandi pārstāvošā Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona pārstāvētā Vācijas vienība Manheimas «Rhein-Neckar Lowen».

Krištopāns «Vardar» komandu pārstāv no šīs sezonas, bet pirms tam viņš spēlēja Baltkrievijas klubā Brestas «Meškov».

Ludzānietis pēdējos četrus gadus nosaukts par Latvijas labāko handbolistu.

«Vardar» iepriekšējā sezonā triumfēja EHF Čempionu līgā, finālmačā ar 24:23 pārspējot Francijas vienību Parīzes «Saint-Germain». Tikmēr Krištopāns ar «Meškov» nepārvarēja astotdaļfinālu.

«Vardar» par Maķedonijas čempioni kronēta 12 reizes, bet kontinenta klubu turnīros Skopjes vienībai šis bija pirmais tituls. Maķedonijas vienība četras reizes uzvarējusi Dienvidaustrumu handbola asociācijas (SEHA) līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu