Meivezers apsteidz Ronaldu: Top 10 vislabāk atalgotie sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/AFP/ScanPix/TVNET kolāža

Biznesa žurnāls «Forbes» ik gadu apkopo datus, cik daudz naudas gada laikā nopelnījuši pasaulē labākie sportisti. 2016. un 2017. gadā vislabāk atalgotais sportists pasaulē bija Spānijas kluba Madrides «Real» portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu. Viņu no troņa gāzis ASV bokseris Floids Meivezers, kurš, pēc «Forbes» datiem, starp visiem pasaules sportistiem nopelnījis visvairāk naudas laika posmā no 2017. gada 1. jūnija līdz 2018. gada 1. jūnijam. TVNET piedāvā iepazīties ar šobrīd pasaulē 10 vislabāk atalgotajiem sportistiem un uzzināt, cik viņi nopelnījuši pēdējā gada laikā.

 
Metjū Stefords
Metjū Stefords Foto: Reuters/LETA

10. Metjū Stefords

Kopējie ieņēmumi - 59,5 miljoni ASV dolāru (50,5 miljoni eiro)

Alga/bonusi - 57,5 miljoni ASV dolāru (48,9 miljoni eiro)

30 gadus vecais amerikāņu futbolists Metjū Stefords pārstāv Detroitas «Lions» komandu. Stefords ir 2009.gada NFL drafta pirmais numurs. Pērnā gada augustā Stefords parakstīja piecu gadu līgumu par kopējo summu 135 miljoni ASV dolāru (114,7 miljoni eiro). «Lions» spēlētājam ir arī vairāki ievērojami sponsoru līgumi, piemēram, «Nike», «PepsiCo» un «Ford Motor».

 
Mets Raiens
Mets Raiens Foto: AP/LETA

9. Mets Raiens

Kopējie ieņēmumi - 67,3 miljoni ASV dolāru (57,2 miljoni eiro)

Alga/bonusi - 62,3 miljoni ASV dolāru (52,9 miljoni eiro)

Amerikāņu futbola kluba Atlantas «Falcons» zvaigzne Raiens nesen noslēdza jaunu rekordlielu līgumu - 150 miljoni ASV dolāru piecos gados. Šis līgums padara «Falcons» zvaigzni par vienu no vislabāk atalgotajiem NFL spēlētājiem. 2008. gada drafta trešais numurs visu savu līdzšinējo karjeru ir pavadījis tieši Atlantas komandā. Arī Raienam ir vairāki sponsoru līgumi - «Nike», «Comcast», «Liquid Nutrition».

 
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AP/LETA

8. Stefans Karijs

Kopējie ieņēmumi - 76,9 miljoni ASV dolāru (65,4 miljoni eiro)

Alga/bonusi - 34,9 miljoni ASV dolāru (29,7 miljoni eiro)

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līgas vērtīgākais spēlētājs Karijs pagājušajā vasarā noslēdza pirmo līgumu līgas vēsturē, kura kopējā summa pārsniedza 200 miljonus ASV dolāru. Pateicoties šim līgumam, «Warriors» zvaigzne savu līdzšinējo algu pat trīskāršoja. 30 gadus vecajam basketbolistam ir sponsoru līgumi ar «Under Armour», «Nissan», «JBL» un citiem uzņēmumiem.

 
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: Imago/ScanPix

7. Rodžers Federers

Kopējie ieņēmumi - 77,2 miljoni ASV dolāru (65,6 miljoni eiro)

Naudas balvas - 12,2 miljoni ASV dolāru (10,4 miljoni eiro)

36 gadus vecais Šveices tenisists šobrīd vīriešu tenisa vienspēļu rangā atrodas 2.vietā, taču karjeras laikā atradies arī reitinga līdera pozīcijā. Federers ir viens no tituliem bagātākajiem tenisistiem pasaulē. Šveicietis ir uzvarējis 20 «Grand Slam» turnīros, kas ir rekords vīriešu tenisā. Federeram ir sponsoru līgumi ar vairākiem ietekmīgiem uzņēmumiem, piemēram, «Rolex», «Mercedes-Benz», «Wilson» un «Nike».

 
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: EPA/LETA

6. Lebrons Džeimss

Kopējie ieņēmumi - 85,5 miljoni ASV dolāru (75,2 miljoni eiro)

Alga/bonusi - 33,5 miljoni ASV dolāru (28,5 miljoni eiro)

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss ir četrkārtējs līgas vērtīgākais spēlētājs (MVP), kā arī trīskārtējs NBA čempions. Tieši viņam pieder līgas vērtīgākais sponsoru saraksts, kur var atrast vairākus ietekmīgus uzņēmumus - «Nike», «Coca-Cola», «Beats by Dre», «Kia Motor». Džeimsa «Nike» apavu līnija ir vislabāk pārdotākā starp visiem aktīvajiem NBA spēlētājiem. 2015. gadā Džeimss parakstīja mūža līgumu ar kompāniju «Nike», kura kopējā summa tiek lēsta ap 1 miljardu ASV dolāru (849,9 miljoni eiro).

 
Neimars
Neimars Foto: REUTERS/SCANPIX

5. Neimars

Kopējie ieņēmumi - 90 miljoni ASV dolāru (76,5 miljoni eiro)

Alga/bonusi - 71 miljons ASV dolāru (60,3 miljoni eiro)

26 gadus vecais brazīliešu futbolists pagājušā gada augustā noslēdza piecu gadu līgumu ar Parīzes «Saint-Germain» futbola klubu. Kopējā līguma summa ir 600 miljoni ASV dolāru, no kuriem 250 miljoni nonāca Neimara bijušā kluba «Barcelona» rīcībā. Pārējos 350 miljonus ASV dolāru (297,5 miljoni eiro) viņš saņems piecu gadu laikā. Arī Neimaram ir noslēgti vairāki ietekmīgi sponsoru līgumu, piemēram, «Nike», «Beats by Dre», «McDonalds», «Gillette» un «Red Bull».

 
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: REUTERS/SCANPIX

4. Konors Makgregors

Kopējie ieņēmumi - 99 miljoni ASV dolāru (84,1 miljons eiro)

Pašlaik 29 gadus vecais Makgregors lielāko daļu no saviem ieņēmumiem pērn saņēma no vienas cīņas pret Meivezeru. No šīs cīņas, kura norisinājās 2017.gadā, īru sportists saņēma 85 miljonus ASV dolāru (72,2 miljoni eiro). Arī Makgregoram ir vairāki sponsoru līgumi, kuri sniedz papildu ienākumus sportistam, piemēram, «Beat by Dre», «Burger King», «Betsafe» un «Monster Energy».

 
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AP/Scanpix

3. Krištianu Ronaldu

Kopējie ieņēmumi - 108 miljoni ASV dolāru (91,8 miljoni eiro)

Alga/bonusi - 61 miljons ASV dolāru (51,8 miljoni eiro)

33 gadus vecais Ronaldu pēdējos divus gadus bija vislabāk apmaksātākais sportists pasaulē. Pagājušajā sezonā Ronaldu guva 44 vārtus 43 spēlēs, palīdzot Madrides «Real» komandai trešo gadu pēc kārtas uzvarēt UEFA Čempionu līgā. Portugālim līdzīgi kā Lebronam Džeimsam ir noslēgts mūža līgums ar kompāniju «Nike», kura vērtība tiek lēsta 1 miljarda ASV dolāru apmērā. Ronaldu ir pasaulē populārākais sportists sociālo tīklu vidē - 322 miljoni sekotāju.

 
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP/Scanpix

2. Lionels Mesi

Kopējie ieņēmumi - 111 miljoni ASV dolāru (94,3 miljoni eiro)

Alga/bonusi - 84 miljoni ASV dolāru (71,4 miljoni eiro)

Pašlaik 30 gadus vecais argentīnietis pērnajā sezonā kļuva par labāko vārtu guvēju, piekto reizi karjerā saņemot «Zelta futbola zābaku». 2017. gada novembrī Mesi parakstīja jaunu līgumu ar futbola klubu «Barcelona», kas padarīja viņu par vislabāk atalgoto futbolistu. Mesi jaunais līgums paredz arī 700 miljonu eiro lielu izpirkuma maksu gadījumā, ja kāds klubs vēlēsies iegādāties argentīniešu superzvaigzni. Mesi ir noslēgts mūža līgums ar «Adidas» kompāniju, kā arī ir vairāki citi sponsoru līgumi, piemēram, «Gatorade», «Pepsi» un «Huawei».

 
Floids Meivezers cīņā pret Konoru Makdeividu
Floids Meivezers cīņā pret Konoru Makdeividu Foto: REUTERS/SCANPIX

1. Floids Meivezers

Kopējie ieņēmumi - 285 miljoni ASV dolāru (242,2 miljoni eiro)

41 gadu vecajam Meivezeram pērn izdevās izcīnīt uzvaru pret Konoru Makgregoru. Pateicoties šai cīņai, Meivezers ieguva 275 miljonus ASV dolāru. Bokseris kļuvis par pelnošāko sportistu ceturto reizi pēdējo septiņu gadu laikā. Uzvara pār Makgregoru ļāva viņam kļūt par tikai trešo sportistu vēsturē, kurš karjeras laikā ir nopelnījis 1 miljardu ASV dolāru. Pirmie divi, kuriem tas izdevās, bija basketbolists Maikls Džordans un golferis Taigers Vudss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu