Latvijas handbolisti «Adriatic Cup» turnīru noslēdz ar zaudējumu mājiniecei Itālijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv (Latvijas Handbola izlase)

Latvijas vīriešu handbola izlase sestdien «Adriatic Cup» pārbaudes turnīra noslēdzošajā spēlē ar 23:30 (12:19) pārliecinoši piekāpās Itālijai.

Līdz ar to Latvijas valstsvienība turnīru noslēgusi pēdējā vietā četru komandu konkurencē.

Beidzamajā mačā Latvijas valstsvienības rindās piecus vārtus iemeta Artūrs Lazdiņš, kamēr pa trim guva Nils Kreicbergs, Elvijs Baradovskis un Raivis Gorbunovs.

Pirmajā mačā Latvija ar 22:29 piekāpās Ukrainai, bet otrajā cīņā ar 28:23 uzveica Turciju.

Noslēgumā par turnīra uzvarētāju ar sešiem punktiem trīs spēlēs kļuva Itālija, kam ar diviem punktiem sekoja Turcija, Ukraina un Latvija.

Latvijas izlase uz Kjeti devās 15 spēlētāju sastāvā, taču bez tādiem komandas līderiem kā Daiņa Krištopāna un Aivja Jurdža.

No sastāvā iekļautajiem spēlētājiem tikai četri aizvadītajā sezonā spēlēja ārzemēs - vārtsargs Edgars Kukša, izlases kapteinis Ingars Dude, Elvijs Borodovskis un Raivis Gorbunovs. Pārējie 11 spēlētāji bija no pašmāju klubiem.

Vislielākā pārstāvniecība bija čempionei Dobeles «Tenax», no kuras uz turnīru devās pieci spēlētāji, bet divi handbolisti, ieskaitot «SynotTip» handbola virslīgas rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju Artūru Lazdiņu, bija no Rīgas «Celtnieka».

Latvijas vīriešu handbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēkosies ar Slovēnijas, Nīderlandes un Igaunijas komandām.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 32 valstu izlases, kas ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Šī būs plašākā Eiropas čempionāta atlase vēsturē un tā sāksies oktobrī.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Kontinenta meistarsacīkstēm jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases, bet iepriekš bija 16.

Latvijas handbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā vēl ne reizi nav piedalījusies.

Latvijas handbola izlases sastāvs turnīram Itālijā:

Edgars Kukša («VFL Fredenbeck», Vācija), Elvijs Kušners, Guntis Piļpuks, Artūrs Meikšāns, Normunds Seņkāns (visi - Ludzas «Latgols»), Egīls Politers, Ņikita Pančenko, Emīls Kurzemnieks, Nils Kreicbergs, Andis Ērmanis (visi - Dobeles «Tenax»), Artūrs Lazdiņš, Rihards Leja (abi - Rīgas «Celtnieks»), Elvijs Borodovskis («TSG Hassloch», Vācija), Ingars Dude (Limožas «Hand87», Francija), Raivis Gorbunovs («Šala», Slovākija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu