Smaiļotājs Rumjancevs iegūst 7. vietu EČ; Volkovs/Tīklenieks finišē sestie

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas smaiļotāju divnieks Deniss Volkovs un Kaspars Tīklenieks svētdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā ieņēma sesto vietu, kamēr Aleksejs Rumjancevs palika septītais Eiropas čempionātā 200 metru distancēs. Savukārt sacensību noslēgumā sesto vietu 5000 metru distancē izcīnīja kanosists Aivis Tints.

Smailīšu divnieku (K2) sacensībās uzvaru guva spāņi Sauls Kravioto un Kristians Toro, kuri distanci veica 31,250 sekundēs. Viņiem 0,138 sekundes zaudēja mājinieku duets Nebojša Grujičs un Marko Novakovičs, bet trešā palika Ungārijas smaiļotāju laiva.

Tikmēr Volkovs un Tīklenieks finišu sasniedza 32,432 sekundēs, ieņemot sesto vietu. No goda pjedestāla Latvijas duets atpalika par 0,832 sekundēm.

Volkovs/Tīklenieks sestdien savā priekšbraucienā bija piektie, ar ko bija gana, lai sasniegtu pusfinālu. Pēc tam tajā Latvijas pārstāvji izcīnīja otro vietu savā braucienā, kas ļāva iekļūt starp A fināla dalībniekiem.

Savukārt par Eiropas čempionu smailīšu vieniniekos (K1) kļuva spānis Karloss Garote, kurš finišu sasniedza 34,655 sekundēs. Sudrabu ieguva lietuvietis Artūrs Seja, kurš čempionam zaudēja 0,128 sekundes, bet pie bronzas tika Marko Dragosavļjevičs no Serbijas, kurš atpalika vēl par 0,018 sekundēm.

Savukārt Rumjancevs deviņu finālistu vidū palika septītais, finišu sasniedzot 35,271 sekundē.

Savā kroņa disciplīnā, smaiļošanas vieninieku (K1) 200 metru distancē Rumjancevs priekšbraucienā izcīnīja ceturto vietu, kas viņam ļāva pārliecinoši iekļūt pusfinālā, ko gan sasniedza visi septiņi dalībnieki.

Savukārt pēc tam pusfinālā Latvijas lielākā cerība šajā Eiropas čempionātā savā braucienā bija trešais, ar ko A finālam bija gana, jo tajā iekļuva katra airējuma trīs labākie.

Vēl maija beigās Rumjancevs 200 metru distancē izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās. Pēc ungāru sportista Bences Horvāta diskvalifikācijas par dopinga lietošanu aprīlī Latvijas smaiļotājs pērn izcīnītās pasaules čempionāta bronzas vietā ieguva sudrabu.

Rumjancevs 2008. un 2016.gadā guva trešās vietas Eiropas čempionāta 200 metru distancē. Savukārt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja piekto vietu.

Tikmēr 5000 metru distancē kanoe vieniniekiem (C1) uzvarēja Sebastians Brendels no Vācijas, kurš distanci veica 22 minūtēs un 51,01 sekundē. Otrais palika Kirils Šamšurins no Krievijas, kurš atpalika par 15,64 sekundēm, kamēr Tints no panākumu guvušā vācieša atpalika par 54,910 sekundēm. Savukārt no trešās vietas latvieti šķīra vairāk par pusminūti.

Vēl svētdien B finālos startēja Dāvis Iļjins un Madara Aldiņa.

Iļjins kanoe vieniniekiem (C1) 500 metros palika pēdējais devītais, kas viņam kopvērtējumā deva 18.vietu, bet 200 metros viņš B finālā bija astotais, ieņemot 17.vietu kopvērtējumā.

Savukārt Aldiņa smaiļošanas vieniniekos (K1) dāmām 500 metros B finālā bija pēdējā - devītā - sacensības noslēdzot 18.pozīcijā.

Pirms tam sestdien Latvijas kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš izcīnīja 14.vietu 1000 metru distances vieninieku (C1) sacensībās.

Piektdien Eiropas čempionāta ievadā nevienam Latvijas sportistam A finālu sasniegt neizdevās.

Eiropas čempionāts Belgradā noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu