Neilands triumfē viendienas velobraucienā Beļģijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Israel Cycling academy komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš pārstāv «Israel Cycling Academy» komandu, piektdien izcīnīja uzvaru «Dwars door het Hageland - Aarschot» (UCI kat.1.1) Eiropas tūres velobraucienā.

Sacensībās, kuras risinājās Beļģijā, dalībniekiem bija jāveic 197,8 kilometrus gara distance, kurā Neilands izrāvienu veica pēdējos 22 kilometros.

Otrajā vietā sacensības pabeidza Itālijas braucējs Elija Viviāni no «Quick-Step Floors» vienības, bet Neilandam tā bija trešā uzvara viņa karjerā.

Neilands šajā braucienā izmantoja pretinieka neveiksmi, jo viņa galvenajam konkurentam atrāvienā Šonam de Bī no «Verandas Willems-Crelan» komandas plīsa velosipēda riepa.

Tas Latvijas sportistam palīdzēja atrauties, taču vēlāk gan arī Neilanda velosipēdam radās riepas problēmas, kas gan ātri tika novērstas.

Neilands piecus kilometrus pirms finiša bija 50 sekunžu attālumā no tuvākā sekotāja. Latvijas riteņbraucējs nekļūdījās un pārliecinoši pabeidza braucienu, gūstot panākumu.

Jau ziņots, ka maija beigās Neilands piedalījās prestižajā «Giro d'Italia» daudzdienu velobraucienā. Latvijas sportists velobraucienu noslēdza kopvērtējuma 73. vietā starp 175 tūri uzsākušajiem riteņbraucējiem. Visu posmu laikā Neilands trīs reizes ierindojās labāko 40 skaitā.

Kontinentālā līmeņa vienība «Israel Cycling Academy» komandas rindās Neilands aizvada savu otro sezonu.

Neilands pērn tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā un šosezon sacensībās piedalās ar sarkanbaltsarkano karogu uz krekla.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu