Liepiņš: Kopā ar Skujiņu un Neilandu varam cīnīties par EČ medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas riteņbraucēji Emīls Liepiņš, Toms Skujiņš un Krists Neilands, kopīgi strādājot Eiropas čempionāta (EČ) grupas braucienā, var cīnīties par vietām uz goda pjedestāla, sarunā ar aģentūru LETA atzina Liepiņš.

Ceturtdien ar individuālo braucienu sākās šā gada Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Tiesa, Liepiņš Latvijas čempionātā piedalīsies tikai grupas braucienā, kas notiks svētdien Talsos.

«Individuālajā braucienā nepiedalos, jo tajā man nekad nav labi gājis. Varbūt, ja speciāli trenētos, tad arī viss aizietu. Tomēr vairāk esmu sprinteris un nevēlos pazaudēt savas sprintera īpašības, uzlabojot individuālo braucienu. Esmu apmierināts ar to, kas ir,» stāstīja Liepiņš.

«Individuālo braucienu, kurā ir desmit kilometri, varu nobraukt ātri, bet, ja ir vairāk, tad grūtāk satrenēties. Sprinterim tas ir grūti. Individuālais brauciens daudzdienu velobraucienos ir ļoti reti,» atzīmēja Liepiņš.

Kontinentālā līmeņa komandas «One Pro» riteņbraucējs Liepiņš jūnija sākumā uzvarēja vienas dienas sacensībās «Market Heistse Pijl» (UCI kat.1.1). Latviešu riteņbraucējs šosezon uzvarējis trijās UCI kategorizētajās sacensībās, bet panākums Beļģijā viņam bija pirmā PRO uzvara karjerā.

«Beļģijā izcīnītā uzvara ir man nozīmīgākā karjerā, jo tās bija ļoti prestižas un augsta mēroga sacensības. Komanda ļoti labi nostrādāja, nogādāja mani labā pozīcijā un izdevās uzvarēt. Uzvaras, pirmkārt, ir komandas darbs. Komanda strādā uz mani, un visi esam vienoti. Esmu izvirzīts kā komandas līderis,» atzina Liepiņš.

Pērnā gada sezonu Latvijas riteņbraucējs sāka «Rietumu Banka-Rīga» komandā, bet no augusta karjeru kā stažieris turpināja «Delko Marseille Provence KTM» rindās. Lai gan viņš uzrādīja atzīstamus rezultātus, Francijas vienība ar Liepiņu neturpināja sadarbību, jo jau bija nokomplektējusi sastāvu 2018.gada sezonai.

Liepiņš novembrī pievienojās «One Pro» komandai, savās pirmajās sacensībās gūstot ceturto vietu, bet otrajās sacīkstēs jau izcīnot uzvaru.

«Tas, ka esmu izvirzīts kā komandas līderis, ir diezgan liels pārsteigums, jo sākumā šķita, ka būšu palīgs angļu sprinterim. Komanda redzēja, ka esmu ātrāks par viņu, tāpēc ielika mani kā līderi. Komandā esam 11 riteņbraucēji - es, pa diviem poļiem un jaunzēlandiešiem, bet pārējie ir angļi. Komanda man nodrošina visu, tajā skaitā četrus velosipēdus. Mans darbs ir piecelties, kārtīgi paēst, izbraukt treniņu, gulēt un piedalīties sacensībās. Man nav jādomā, kādas riepas, ķēde un pārējais vajadzīgs velosipēdam,» atklāja Liepiņš.

«One Pro» komanda brauc ar «Aston Martin» velosipēdiem, turklāt riteņbraucējiem ir iespēja iegūt savā īpašumā arī šā paša ražotāja luksusa spēkratu.

«Uz Jorkšīras tūri bija vienošanās: ja uzvaru divus posmus, tad «Aston Martin» man piešķirs īpašumā mašīnu. Tās bija ļoti lielas sacensības, kur uzvarēt bija ļoti grūti. Būs jāmēģina uzvarēt «Tour of Britain». Ja Lielbritānijas tūrē uzvarētu vairākus posmus, varbūt arī tad piešķirtu automašīnu. Britu tūrē piedalīsies visas lielās komandas - būs «Sky», BMC, «Astana» un pārējās. Ar tām komandām var cīnīties, viņi nav nekādi supermeni,» komentēja Liepiņš.

Latvijas riteņbraucējs ir gandarīts, ka pārstāv kādu no riteņbraukšanas lielvalsts komandām.

«Lielbritānijā palieku arvien atpazīstamāks. Kad aizbraucu uz sacensībām, bērni uzreiz atpazīst un nāk klāt. Arī «feisbukā» visu laiku raksta. Kopš esmu «One Pro» komandā, popularitāte gājusi uz augšu,» teica Liepiņš.

Skaļus panākumus šosezon guvuši arī Latvijas šosejas riteņbraucēji Skujiņš un Neilands, kuri sezonas pirmajā pusē izcīnījuši attiecīgi divas un vienu uzvaru.

«Domāju, ka Latvijai tas ir labākais gads, kāds jebkad bijis. Tāpat esam iekrājuši diezgan daudz UCI punktu. Tādā sastāvā brauksim arī uz Eiropas čempionātu. Domāju, ka mums ir iespējas cīnīties par pirmo trijnieku. Kā galvenais treneris pateiks - tā arī strādāsim,» atklāja Liepiņš.

«One Pro» mērķis ir nākamajā sezonā dabūt profesionālā kontinentālā līmeņa komandas licenci. Kā pauda 25 gadus vecais Liepiņš, ja mērķis realizēsies, tad viņš paliks Lielbritānijas komandā arī uz nākamo sezonu.

Ceturtdien notikušajās Latvijas čempionāta sacensībās individuālajā braucienā uzvaru svinēja Skujiņš, kurš aiz sevis atstāja Gati Smukuli un Alekseju Saramotinu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu