Džudists Borodavko pasaules čempionātā izcīna septīto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: f64 Photo agency

Pasaules čempionātā džudo, kas norisinājās Nīderlandes pilsētā Roterdamā, septīto vietu izcīnīja Latvijas sportists Jevgēņijs Borodavko.

Borodavko startēja svara kategorijā līdz 100 kilogramiem un sacensības sāka no otrās kārtas, kurā pieveica lietuvieti Egīdiju Zilinski. Trešās kārtas cīņā Latvijas sportists pārspēja Elko van der Gēsti no Beļģijas, bet izšķirīgajā cīņā par uzvaru C apakšgrupā Borodavko zaudēja Maksimam Rakovam no Kazahstānas.

Savukārt gandarījuma turnīra pirmajā cīņā Borodavko atzina Japānas džudista Takamasas Anai pārākumu, sacensības noslēdzot septītajā vietā.

Vēl viens Latvijas sportists Vladimirs Osnačs svara kategorijā virs 100 kilogramiem sacensības arī sāka no otrās kārtas, tomēr jau pirmajā cīņā zaudēja francūzim Tedijam Rinēram un no tālākās cīņas izstājās.

Kā ziņots, plānota bija arī Denisa Kozlova piedalīšanās pasaules čempionātā svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, taču viņa vārds sacensību mājaslapā nebija atrodams.

Kā zināms, Kozlovs un Borodavko ir šā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļu ieguvēji.

Jau ziņots, ka šis bija pirmais pasaules čempionāts jaunajā olimpiskajā ciklā. Kopumā tajā piedalījās vairāk nekā 600 sportistu no rekordliela valstu skaita - 103.

Agrāk pasaules čempionāti notika reizi divos gados, taču tagad Starptautiskā Džudo federācija ir pieņēmusi lēmumu sporta popularizācijas nolūkos rīkot tos katru gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu