Zināmi pretendenti uz Latvijas gada balvu sportā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Zināmi pretendenti uz Latvijas gada balvu sportā, kuras ieguvēji tiks oficiāli paziņoti 3. decembrī. Ar šo balvu cer iedibināt tradīciju katra gada beigās noteikt Latvijas labākos sportistus, trenerus, komandas un sporta veidus.

Pretendenti katrā nominācijā tika izvirzīti balsojumā, kurā piedalījās 19 masu mediji (to skaitā TVNET) un Latvijas Sporta federāciju padome. Uzvarētājus noteiks žūrijas komisija, kas balsos par izvirzītajiem kandidātiem katrā nominācijā, izņemot populārāko sportistu balsojumā, kas notiks 3. decembrī pasākuma laikā tiešraidē Latvijas Televīzijā.

Uz gada labākā sportista titulu pretendē basketbolists Andris Biedriņš, biatlonists Ilmārs Bricis, modernās pieccīņas pārstāvis Deniss Čerkovskis, vingrotājs Jevgeņijs Saproņenko un svarcēlājs Viktors Ščerbatihs. Uz labākās sportistes godu - basketboliste Anete Jēkabsone, šķēpmetēja Inga Kožarenoka, kamaniņu braucēja Anna Orlova, vieglatlēte Jeļena Prokopčuka un modernās pieccīņas pārstāve Jeļena Rubļevska.

Labākā trenera titulam izvirzīti Eduards Andruškevičs (svarcelšana), Leonīds Beresņevs (hokejs), Ainārs Čukste (basketbols), Juris Krastiņš (modernā pieccīņa) un Raivo Otersons (basketbols).

Uz labākās Latvijas komandas godu pretendē vīriešu basketbola čempioni "Ventspils", Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, Latvijas nacionālā sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu hokeja izlase, kā arī pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Samoilovs.

Kategorijā "Gada uzlecošā zvaigzne" pretendenti ir bobslejists Mihails Arhipovs, basketbolisti Andris Biedriņš un Ernests Kalve, pludmales volejbolisti Pļaviņš un Samoilovs, kā arī vieglatlēte Poļina Jeļizarova.

Uz gada notikuma Latvijā titulu pretendē Mežaparkā notikušais Eiropas čempionāts spēkavīriem, Latvijas un Krievijas futbola izlašu spēle, Latvijas un Baltkrievijas hokeja izlašu spēle olimpiskajā atlases turnīrā, olimpiskā sporta centra atklāšana Rīgā un Vidzemē sarīkotais pasaules čempionāts florbolā U-19 izlasēm.

Kategorijā "Gada ieguldījums Latvijas sportā" izvirzīta Andra Biedriņa spēlēšana Nacionālajā basketbola asociācijā, Latvijas hokejistu kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm, Latvijas sieviešu basketbola izlases starts Eiropas čempionātā, Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases trešā vieta Eiropā un Prokopčukas uzvara Ņujorkas maratonā.

Savukārt kategorijā "Par cīņas gribu" izvirzītas trīs nominācijas - "Ventspils" uzvara pār vācu klubu "Rhein Energy" ULEB kausa astotdaļfināla mačā, kurā Latvijas čempioni atradās zaudētājos pat ar 16 punktu deficītu, Latvijas hokeja izlases dramatiskā uzvara pār Baltkrieviju olimpiskajā atlases turnīrā un Latvijas sieviešu basketbola izlases starts Eiropas čempionātā.

3. decembra pasākumā tiks pasniegta arī žūrijas izvirzītā balva par mūža ieguldījumu sportā, kā arī noteikts labākais fiziskās audzināšanas skolotājs Latvijā. Uz šo nomināciju trīs pretendentus izvirzīs Izglītības un zinātnes ministrija.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.
Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. Foto: AFI

Kā vakar preses konferencē norādīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, viņš cer, ka šādas balvas pasniegšana būs tradicionāla. Balvu, kas ir piramīdas veidolā ar Latvijai raksturīgo ozollapu, veidojis Arvīds Endziņš - Rīgas 800 gadu jubilejas piemiņas kausa autors.

Aptauju organizē "Igo Japiņa Sporta aģentūra" ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atbalstu.

Latvijas gada balva sportā šogad tiks pasniegta labākajam sportistam un sportistei, labākajam trenerim, labākajai komandai, gada uzlecošajai zvaigznei. Tiks noteikts arī gada sporta notikums Latvijā, gada ieguldījums Latvijas sportā, balva par cīņas gribu, gada sporta skolotājs, mūža ieguldījums Latvijas sportā, kā arī populārākais Latvijas sportists un populārākā sportiste līdzjutēju aptaujā.

Joprojām - līdz 20. novembrim - ar izdevumos "Neatkarīgā" un "Sporta Avīze" publicētajām anketām vai balsojumu interneta lapā "www.olimpiade.lv" populārākā sportista un sportistes nominācijas izvirzīt varēs līdzjutēji.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu