Ščerbatihs un Prokopčuka - labākie Latvijas sportisti (88)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas 2005.gada labākajiem sportistiem atzīti svarcēlājs Viktors Ščerbatihs un vieglatlēte Jeļena Prokopčuka. Prokopčuka ieguva balvu arī par Gada ieguldījumu Latvijas sportā un līdzjutēju balsojumā tika atzīta par vispopulārāko sportisti.

Kā zināms, garo distanču skrējēja šogad uzvarēja prestižajos Osakas un Ņujorkas maratonos.

Uz labākās sportistes godu pretendēja arī basketboliste Anete Jēkabsone, šķēpmetēja Inga Kožarenoka, kamaniņu braucēja Anna Orlova un modernās pieccīņas pārstāve Jeļena Rubļevska.

Savukārt Ščerbatiha konkurenti uz labākā sportista titulu bija basketbolists Andris Biedriņš, biatlonists Ilmārs Bricis, modernās pieccīņas pārstāvis Deniss Čerkovskis un vingrotājs Jevgeņijs Saproņenko.

Viktors Ščerbatihs.
Par Gada sporta notikumu Latvijā tika atzīta Latvijas un Baltkrievijas hokeja izlašu spēle 2006. gada olimpisko spēļu atlases turnīrā, kas šajā nominācijā apsteidza Mežaparkā notikušo Eiropas čempionātu spēkavīriem, Latvijas un Krievijas futbola izlašu spēli, olimpiskā sporta centra atklāšanu Rīgā un Vidzemē sarīkoto pasaules čempionātu florbolā U-19 izlasēm.

2005.gada Latvijas sporta uzlecošās zvaigznes titulu ieguva vieglatlēte Poļina Jeļizarova. Uz šo titulu vēl pretendēja bobslejists Mihails Arhipovs, basketbolists Andris Biedriņš, basketbolists Ernests Kalve un pludmales volejbolisti Pļaviņš un Samoilovs.

2005. gada labākā sporta skolotāja Astra Kurme.
Gada labākā sporta skolotāja titulu ieguva Rīgas 5.speciālās internātpamatskolas skolotāja Astra Kurme, bet pretendenti bija arī Vecumnieku vidusskolas skolotājs Pēteris Lungēvičs un Saldus 2.vidusskolas skolotāja Irēna Vāce.

Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciālo balvu par "paraugu sportā" ieguva Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Irbe.

Par populārāko sporta veidu līdzjutēju balsojumā tika atzīts orientēšanās sports, kas apsteidza basketbolu, futbolu, hokeju un motokrosu.

Kategorijā "Par cīņas gribu" balvu ieguva Latvijas hokeja izlases dramatiskā uzvara pār Baltkrieviju olimpiskajā atlases turnīrā. Šajā nominācijā pretendenti bija arī basketbola klubs "Ventspils", kas ULEB kausa astotdaļfināla mačā atspēlējās no 16 punktu deficīta un izcīnīja uzvaru, kā arī Latvijas sieviešu basketbola izlases starts Eiropas čempionātā.

2005. gada Latvijas labākās komandas balvu saņem sieviešu basketbola izlases spēlētāja Ieva Tāre.
Labākās Latvijas komandas godu ieguva Latvijas nacionālā sieviešu basketbola izlase, bet pretendenti bija arī vīriešu basketbola čempioni "Ventspils", Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu hokeja izlase, kā arī pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Samoilovs.

Savukārt labākā 2005.gada sporta trenera godu izpelnījās modernās pieccīņas speciālists Juris Krastiņš. Labākā trenera titulam izvirzīti bija arī Eduards Andruškevičs (svarcelšana), Leonīds Beresņevs (hokejs), Ainārs Čukste (basketbols) un Raivo Otersons (basketbols).

Komentāri (88)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu