Spēkavīram Marekam Leitim trešā vieta Eiropas čempionātā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā nedēļas nogalē Polijas pilsētā Vžesnijā notikušajā Eiropas spēkavīru čempionātā trešo vietu izcīnīja Latvijas sportists Mareks Leitis.

Aizstājot nelielu traumu ieguvušo Agri Kazeļņiku, Leitis godam pārstāvēja Latviju, sacensību kopvērtējumā iegūstot trešo vietu.

Eiropas spēkavīru čempionātā bija jāizpilda šādi vingrinājumi: Vairoga nešana 210 kg+ Fermera pastaiga 2x160 kg, Nēšu nešana 450 kg + Pīles gājiens 200 kg, Konana aplis 460 kg, baļķa celšana 130-160 kg, Riepas velšana + mucu kraušana un akmeņu celšana 120-175 kg.

Jau sacensību pašā sākuma vadībā izvirzījās pasaules neapšaubāmi spēcīgākais atlēts lietuvietis Židrūns Savicks. Faktiski cīņa bija tikai par nākamajām vietām.

Mazās pilsētiņas centrālajā laukumā sanākušie apmēram 5000 skatītāju karsti atbalstīja savus atlētus, tomēr latviešu atlēts turējās godam, neļaujot pretiniekiem atrauties.

Trīs otrās vietas un trīs ceturtās vietas atsevišķajos vingrinājumos deva neapšaubāmu godalgu. Tikai pāris punktu šķīra Leiti no otrajā vietā esošā poļa Šabovska. Kārtējo savu titulu ieguva Savicks. Nepaveicās spēcīgajam poļu atlētam Ščepanskim, kurš izstājās traumas dēļ.

''Šis ir mans pagaidām augstākais sasniegums spēkavīra karjerā. Cerēju iekļūt vismaz sešiniekā, bet acīmredzot zvaigznes bija sastājušās kā vajag un sanāca labāk. Ir prieks nostāties uz pjedestāla arī Latvijā. Tomēr šeit jau ir cits līmenis. Polijā bija pulcējušies daudzu Eiropas valstu labākie,'' pēc sacensībām klāstīja Leitis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu