Latvijā notiks Pasaules kauss rollerslēpošanā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Priekuļos un Cēsīs 23. jūlijā sadarbībā ar Starptautisko Slēpošanas federāciju (FIS), Latvijas Slēpošanas savienību un Cēsu pilsētas sporta skolu, negaidīti norisināsies Pasaules kauss rollerslēpošanā.

Cēsu pilsētā un slēpošanas/biatlona kompleksā Priekuļi no 23. līdz 25.jūlijam būs iespēja redzēt augsta ranga sportistus no visas pasaules, kas sacentīsies par uzvaru sprintā, iedzīšanas un reljefa braucienā. Sportisti iesildīšanās treniņus sāks Priekuļos 23. jūlijā 9:30, bet pirmais starts tiks dots 11:00. Sestdien (24.jūlijā) sprinta sacensības rollerslēpošanā notiks Cēsīs Lapsu ielā, bet svētdien (25.jūlijā) Cēsīs Vienības laukumā būs sacensības iedzīšanas braucienā. Sacensībām jau pieteikušās komandas no 11 valstīm un dalībnieku skaits jau pārsniedz simtu. Priekuļu trasē būs iespēja redzēt šī un arī 2003. gada labākos sportistus. Latviju pārstāvēs kopskaitā 21 dalībnieks, to vidū Ilmārs Bricis, Jānis Sukaruks, Jānis Zelčs, Mārtiņš Deļeckis, Uvis Avēns, Inese Balode, Liene Grosberga, Ieva Kalniņa un citi. Priekuļos tieši šogad (jūlija sākumā) arī pabeigts darbs pie jaunas rollerslēpošanas apļa daļas. Tā papildina jau esošo trasi par 900 metriem un tajā ir ~300 metru nobrauciens un tik pat garš kalns ar 15% kāpumu, kas šāda veida trasēm ir nozīmīgs, jo sacensībās tieši kāpumā parādās rollerslēpotāju spējas un fiziskā sagatavotība. Šogad 2004. gada Pasaules kausa kalendārā notika ļoti krasas izmaiņas, jo Polija dažādu iemeslu dēļ atteicās rīkot sacensības un tāpēc Priekuļi tika izvēlēti kā alternatīva vieta sacensībām. Starptautiskā Slēpošanas federācija un Rollerslēpošanas komiteja negaidīti deva iespēju Priekuļos rīkot Pasaules kausu rollerslēpošanā. Šāda iespēja Latvijai tika dota, jo Mārtiņš Niklass, kas strādā Cēsu pilsētas Sporta skolā, jau kopš 2002. gada vairākas reizes piedāvāja Priekuļus, kā iespējamo Pasaules kausa rollerslēpošanā norises vietu. Priekuļu rollerslēpošanas trase jau ierakstīta arī 2005. gada FIS kalendārā kā norises vieta 1. posmam Pasaules kausā. Tas liecina par to, ka Priekuļu rollerslēpošanas trase starptautiski ir atzīta par atbilstošu vietu rollerslēpošanas sacensībām. Notiekošās sacensības palīdzēs popularizēt rollerslēpošanu Latvijā un Priekuļus un Cēsu rajonu kā slēpošanas centru. Pielikumā pievienota sacensību norises programma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu