Zināmi nominanti Gada balvai sportā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien paziņoti visi "Latvijas Gada balvas sportā 2008" nomināciju pretendenti.

Uz labākā sportista balvu šogad pretendē basketbolists Andris Biedriņš, tenisists Ernests Gulbis, šķēpmetējs Ainārs Kovals, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs un BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

Nominācijai "Labākā Latvijas sportiste" izvirzīta garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, biatloniste Madara Līduma, šķēpmetēja Sinta Ozoliņa un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Uz titulu "Labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e" pretendē ūdensmotosportists Uģis Gross, motosportisti Matīss Karro, rallija ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals, motosporta ekipāža Kristers Serģis un Kaspars Stupelis un autosportists Haralds Šlēgelmilhs.

Uz labākā trenera balvu pretendē Eduards Andruškevičs (svarcelšana), Valentīna Eiduka (šķēpmešana), Ivo Lakučs (BMX riteņbraukšana), Sandis Prūsis (bobslejs) un Ainars Zvirgzdiņš (basketbols).

Uz Latvijas labākās komandas titulu pretendē basketbola klubs "Barons"/LMT, Jāņa Miņina bobsleja četrinieka ekipāža, Latvijas nacionālā sieviešu basketbola izlase, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Mārtiņš Pļaviņš, kā arī smaiļotāju ekipāža Kristaps Zaļupe/Krists Straume.

Uz gada uzlecošās zvaigznes titulu pretendē kanoe airētājs Miķelis Ežmalis, hokejists Artūrs Kulda, basketboliste Sabīne Niedola, Ozoliņa, kā arī šorttrekists Haralds Silovs.

Nominācijai "Gada sporta notikums Latvijā" izvirzītas BMX Latvijā 20 gadu jubilejas svinības, Eiropas čempionāts šorttrekā, Latvijas II olimpiāde, hokeja kluba Rīgas "Dinamo" atdzimšana un Pasaules kausa izcīņas posms spīdvejā.

Nominācijai "Par cīņas gribu" izvirzīti Kovals, Rubļevska, kā arī basketboliste Ieva Tāre.

"Latvijas Gada balvā sportā 2008" tiks pasniegta arī Latvijas Paraolimpiskās komitejas speciālbalva, balva "Paraugs sportā" un balvu saņems līdzjutēju balsojumā izraudzītais populārākais Latvijas sportists.

Joprojām turpinās interneta balsošana par populārākā Latvijas sportista godu. Par trim cilvēkiem, kas būs saņēmuši lielāko balsu skaitu interneta balsojumā, skatītājiem būs iespējams balsot televīzijas tiešraidē.

Zināms arī, ka uz titulu "Gada sporta skolotājs" pretendē Mārīte Bisniece no J.Endzelīna Kauguru pamatskolas, Daiga Gabrūna no Rucavas pamatskolas, Iveta Gulbinska (Priekuļu vidusskola), Broņislavs Hadaņonoks (Kandavas internātvidusskola), Voldemārs Mezītis (Ozolkalna pamatskola), Inga Ozoliņa (Āgenskalna Valsts ģimnāzija), Nadežda Povasare (Salaspils sākumskola) un Andis Rozītis (Smiltenes ģimnāzija).

Savukārt balvu par mūža ieguldījumu saņems bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Vilnis Baltiņš.

Vērienīgā sportistu godināšanas ceremonija šogad notiks sestdien, 6.decembrī, Dailes teātrī. Ceremoniju tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 1.kanāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu