Jānis Lūsis saņems balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad Latvijas Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņems leģendārais šķēpa metējs, olimpiskais čempions Jānis Lūsis, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

''''Jānis Lūsis ar neatlaidību, mērķtiecību un darba mīlestību guvis augstus panākumus sportā un trenera darbā, ierakstot savu un Latvijas vārdu pasaules sporta vēsturē. Viņš devis nenovērtējumu ieguldījumu Latvijas šķēpmešanas attīstībā, veidojot to par vienu no populārākajām sporta disciplīnām valstī. Ar Lūsi lepojas mūsu valstī un visā pasaulē – ne velti Jānis Lūsis atzīts par visu laiku labāko pasaules šķēpmetēju un Latvijā ieguvis simtgades labākā sportista titulu,'''' norādīja A.Vrubļevskis.

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā Jānim Lūsim pasniegs apbalvošanas ceremonijā 23. decembrī. Ceremonija norisināsies ''''Sapņu fabrikā'''', un to tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Šogad leģendārais sportists atzīmēja savu 70 gadu jubileju. Atzīstot, ka sports ir visa viņa dzīve, J. Lūsis arī šodien velta sevi šķēpmešanas attīstībai. Jānis Lūsis padarījis šķēpmešanu par vienu no Latvijā mīlētākajiem sporta veidiem, kurā panākumus turpina gūt arī jaunā sportistu paaudze: olimpiskie vicečempioni Vadims Vasiļevskis un Ainārs Kovals, kā arī citi. Jānis Lūsis ir paraugs tiem, kas jau guvuši panākumus, un tiem, kas vēl sper pirmos soļus šķēpa mešanas sektorā.

Jānis Lūsis ir vienīgais Latvijas sportists, kuram izdevies izcīnīt visu trīs kalumu olimpiskās medaļas: olimpisko zeltu (Mehiko, 1968.g.), sudrabu (Minhene, 1972.g.) un bronzu (Tokija, 1964.g.). J.Lūsis ir četrkārtējs Eiropas čempions un divkārtējs pasaules rekordists, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris.

Balva par mūža ieguldījumu Latvijas sportā tradicionāli tiek piešķirta cilvēkam, kurš ar savu darbu mūža garumā visvairāk veicinājis sporta attīstību un popularitāti Latvijā. 2005.gadā "Latvijas Gada balva sportā" balvu par mūža ieguldījumu saņēma šķēpmetēju treneris Valentīns Mazzālītis, 2006.gadā - leģendārais Latvijas hokeja ārsts Jānis Kvēps, 2007. gadā visu laiku izcilākā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova, bet pērn balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu