Latviešu spēkavīri dodas uz ''Arnold Strongman 2011'' (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē no 4. līdz 6. martam ASV pilsētā Kolumbusā, Ohaio štatā, notiks tradicionālās ''Arnold Strongman'' sacensības - pazīstamā politiķa, aktiera un kultūrista Arnolda Švarcenegera iedvesmotais un viņa vārdā nosauktais milzu sporta festivāls ''The Arnold Sports Festival'', kurā piedalīsies arī Latvijas atlēti.

Jau otro gadu spēkavīru sacensības notiek divās ieskaišu grupās. Ar speciāliem uzaicinājumiem tiek aicināti spēcīgākie 10 atlēti, kas sacenšas prestižajā profesionāļu klasē, kur divreiz trešais ir bijis Raimonds Bergmanis.

Otra ieskaite ir Amatieru klasē, kur var startēt atlēti amatieri. Pagājušogad piedalījās trīs latvieši, no kuriem Artis Plivda un Dainis Zāģeris iekļuva fināla desmitniekā, kur ieņēma attiecīgi ceturto un astoto vietu.

Šogad uz šīm sacensībām ir devušies Mareks Leitis un Dainis Zāģeris. Leitis izmēģinās spēkus arī atsevišķās stiprākā satvēriena sacensībās.

Priekšsacīkstēs piektdien atlēti veiks šādus vingrinājumus:

Apolona ass celšana 147 kg (reizes),

Nēšu nešana 431 kg 20 m distancē,

Kombinācija: 363 kg rāmja nešana + 363 kg ragavu vilkšana,

Svara vilkšana no zemes.

Tie desmit atlēti, kas kvalificēsies finālam, veiks vēl šādus vingrinājumus svētdien:

Baļķa celšana 147 kg (reizes),

Mehānisma nešana (tiks precizēts vēlāk) 181 kg uz attālumu,

Akmeņu celšana.

''Pati sacensību formula ir vienkārša – pirmajā dienā četros vingrinājumos nosaka desmit labākos, kas svētdien finālā vēl trijos noskaidro spēcīgākos. Palīdzēšu puišiem ar padomu gan sportiskajā, gan organizatoriskajā plānā. Ja Leitis kvalificēsies finālam, tad viņa pieteikšanās sestdien paredzētajiem satvēriena mačiem var patraucēt. Tomēr viņš jau Latvijas mačos ir sevi parādījis kā vispusīgs un izturīgs atlēts,'' pirms došanās uz ASV par sacensībām pastāstīja Bergmanis.

Vistitulētākais Latvijas spēkavīrs Bergmanis sacensībās pārstāvēs Latvijas spēka atlētu federāciju sarunās par turpmāko sadarbību ar aizokeāna spēkavīru organizācijām.

Amatieru klases sacensību uzvarētājs iegūst tiesības piedalīties nākamā gada profesionāļu klases mačos, kur piedalīties var tikai vislabākie pasaules atlēti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu