Eiropas Jaunatnes olimpiādē mūsējiem sudraba medaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas džudists Artūrs Sokolovskis un peldētājs Jānis Šaltāns ceturtdien izcīnīja sudraba godalgas Eiropas Jaunatnes olimpiādē.

Šīs ir Latvijas sportistu pirmās godalgas šāgada Eiropas Jaunatnes olimpiādē.

Sokolovskis sacensību svara kategorijā līdz 81 kilogramam izšķirošajā cīņā par zelta medaļu zaudēja gruzīnam Bekam Gviniašvili.

Savukārt Šaltāns 50 metru brīvā stila distances finālpeldējumā finišēja pēc 23,51 sekundes, bet uzvaru ar rezultātu 22,98 sekundes izcīnīja krievs Jevgēņijs Sedovs.

Vēl ceturtdien džudo sacensībās svara kategorijā līdz 73 kilogramiem zaudējumu pusfināla cīņā piedzīvoja Latvijas sportists Džeisons Smolars.

Tikmēr meiteņu konkurencē zaudējumu savās pirmajās cīņās cieta Diāna Krūmiņa svara kategorijā līdz 57 kilogramiem un Tatjana Voinova svara kategorijā līdz 70 kilogramiem.

Savukārt tenisa vienspēļu sacensību finālā ceturtdien iekļuva talantīgā Jeļena Ostapenko. Ar ceturto numuru izliktā Latvijas tenisiste pusfināla cīņā ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-0 pieveica Beatrisi Lombardo no Itālijas, kura bija izlikta ar 14.numuru.

Vieglatlētikā ceturtdien šķēpmetējs Gatis Cakšs priekšsacīkstēs sasniedza ceturto labāko rezultātu (66,89 metri), kvalificējoties finālsacensībām.

Kā ziņots, sacensībās kopā Latviju pārstāv 60 sportisti.

Jauno olimpiešu startiem līdzi seko 16 treneri. Šajā olimpiādē piedalās arī četri starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas, kuri tiesā basketbola, vingrošanas un džudo sacensības.

Sacensībās savu sportisko meistarību pārbauda 49 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sportisti startē septiņos sporta veidos no deviņiem sacensību programmā paredzētajiem.

Individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startē vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā, savukārt sporta spēļu programmā Latvija ir pārstāvēta basketbola sacensībās, kur par olimpiskajām medaļām cīnās Latvijas jauniešu basketbola komanda. Latvijas vienība nepiedalās volejbola un handbola sacensībās.

Sākot ar 1991.gadu, katru otro gadu notiek Eiropas Jaunatnes olimpiāde vasaras sporta veidos, bet ar 1993.gadu notiek Eiropas Jaunatnes olimpiāde ziemas sporta veidos. Gan sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā sacensības līdzinās olimpiskajām spēlēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas jaunatnes komanda Eiropas Jaunatnes olimpiādē debitēja 1993.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu