Vārna izcīna negaidītu uzvaru ''Baltic Riders Tour 2011'' galvenajā maršrutā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

“Jauno jātnieku skolas” sporta bāzē Inčukalnā no 11. līdz 14. augustam notika starptautiskas jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā „Baltic Riders Tour 2011” (CSI1*), kur galvenajā sacensību maršrutā „Inčukalna Grand Prix 2011” svētdien sensacionālu uzvaru izcīnīja Latvijas duets Andis Vārna ar SIA „Līksna V” zirgu Pokeru.

„Sajūta fantastiska,” pēc uzvaras galvenajā sacensību maršrutā teica sportists. Sportists ar Pokeru strādā nedaudz vairāk kā gadu un zirga sagatavošanā ir ieguldījis ilgu un pacietīgu darbu. Šī Latvijas duetam bija negaidīta uzvara un pirmā uzvara starptautiskās sacensībās.

Galvenajā sacensību maršrutā startēja 24 sportiskie pāri, kā atzina sportisti, sacensību maršruts bija grūts, par to liecina arī fakts, ka pamatmaršrutu bez soda punktiem veica tikai divi dueti – Andis Vārna ar Pokeru un Baltkrievijas sportists Ibragims Vaskovs ar Challenger 37.

Saīsinātajā pārlēkšanas distancē pirmais startēja Baltkrievijas duets, abi vienu šķērsli gāza, kas skatītājiem lika cerēt, ka Latvijas duets maršrutu veiks bez soda punktiem un izcīnīs uzvaru. Startējot Andim Vārnam ar Pokeru, abiem sportistiem, elpu aizturējuši, līdzi sekoja simtiem acu pāru, tomēr arī Latvijas duetam viens šķērslis krita. Pēc gāztā šķēršļa Latvijas sportists riskēja, lai distanci veiktu ātrāk, šoreiz risks attaisnojās – abi bija nekļūdīgi un ātri, tāpēc, finišējot Latvijas duetam, tribīnes varēja gavilēt.

Anda Vārnas un Pokera rezultāts finišā – četri soda punkti 47.88 sekundēs, bet Baltkrievijas sportista Ibragima Vaskova un Challenger 37 rezultāts - četri soda punkti 51.02 sekundēs.

„Inčukalna Grand Prix 2011” pirmo trīs vietu ieguvēji balvās saņēma ne tikai tradicionālos kausus, ziedus un naudas balvas, bet arī investīciju zeltu no AS „Citadele Banka”, kā arī īpašu sacensību šampanieti.

Trešo vietu sacensību galvenajā maršrutā izcīnīja vēl viens Baltkrievijas sportists Jahors Marockis ar Emanuel (4 s.p./83.18 sek), ceturtā vieta Latvijas duetam Kristapam Neretniekam ar Ishor II (4 s.p./87.07 sek), piektajā vietā Igaunijas sportiste Ketlīna Helēna Sehvere ar Lord Leu (4 s.p./87.47 sek), bet sestā vieta vēl vienam Latvijas duetam Aleksandram Šakurovam ar Gīru (4 s.p./89.06 sek).

„Mums ir milzīgs prieks, ka šogad sacensību galvenajā maršrutā uzvaru izcīnīja Latvijas duets, milzīgs paldies viņiem par pozitīvo satraukumu un emocijām, tāpat priecē, ka godalgotās vietas izcīnīja vēl divi Latvijas dueti,” saka „Jauno jātnieku skolas” valdes priekšsēdētāja Baiba Ruma. „Šoreiz sacensībās piedalījās vairāk sportistu nekā pagājušajā gadā, mūs nelutināja laika apstākļi – piektdien lija visu dienu, tomēr sportisti apņēmīgi cīnījās sacensību laukumā, paldies viņiem un sportistu palīgiem par izturību un apņēmību,” saka Baiba Ruma.

„Baltic Rider Tour 2011” piedalījās sportisti no piecām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Šis bija „Baltic Riders Tour 2011” otrais posms, trešais – noslēdzošais posms pēc divām nedēļām notiks Lietuvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu