Rīt, Olimpiskajā dienā, 38 000 skolēnu atjaunos rīta vingrošanas tradīciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau rīt, 30.septembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotajā sporta pasākumā ''Olimpiskā diena 2011'', kas sāksies pulksten 9:45 četrdesmit astoņās norises vietās visā Latvijā, piedalīsies vairāk nekā 38 000 skolēnu.

Skolēni kopīgiem spēkiem centīsies atjaunot rīta vingrošanas tradīciju. LOK organizētajā pasākumā aicināti piedalīties visi, kas to vēlas un kam pulksten desmitos no rīta pieejams radio SWH, kas tiešraidē vadīs olimpisko rīta vingrošanas nodarbību, kuru iespējams lejupielādēt LOK mājas lapā www.olimpiade.lv .

LOK viceprezidents Žoržs Tikmers cer, ka kopīgiem spēkiem izdosies aizmirsto tradīciju atjaunot un nākamgad rīta vingrošanā piedalīsies visu Latvijas pašvaldību skolēni.

Rīta vingrošana ir viens no šā gada Olimpiskās dienas galvenajiem stūrakmeņiem, lai dalībniekus pamodinātu un sagatavotu turpmākās dienas fiziskajām un garīgajām aktivitātēm, kā arī atgādinātu par pareizi veiktu rīta rosmi kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai.

''Olimpiskā diena'' notiks reģionālajos olimpiskajos centros Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Limbažos, Cēsīs, Valmierā, Ventspilī, kā arī Rīgā Daugavas stadionā (pulksten 9:45, piedalīsies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, neatkarīgās Latvijas pirmais olimpiskais čempions Igors Vihrovs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks), Tukuma ledus hallē, Ogres stadionā, Valkas pilsētas stadionā un skolu stadionos Mārupē, Krimuldā, Carnikavā, Rēzeknē, Salaspilī, Aucē, Līvānos un citās vietās.

''Šogad Latvijas Olimpiskajā dienā piedalīsies galvenokārt skolu jaunieši, jo LOK vēlas vairot jaunās paaudzes interesi par sportu un olimpisko kustību. Tieši kolektīvi sporta pasākumi rada jauniešos kopības sajūtu, iemāca bērnus no mazotnes izprast un cienīt citus, kā arī spraigā sacensībā norūda raksturu. Jo vairāk bērnu mēs iesaistīsim sportā, jo veselāka kļūs mūsu sabiedrība,'' norāda olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers.

Otrs pasākuma balsts ir stafetes, bet trešais vienojošais elements ir mājasdarbs. Līdz Olimpiskajai dienai, 30. septembrim, katrā norises vietā bija jānoorganizē zīmējumu konkurss "Latvijas olimpiskās komandas talismans Londonas olimpiskajās spēlēs".

Olimpiskās dienas organizētāji katrā vietā paraugnolikumu papildinās ar savām oriģinālām aktivitātēm.

LOK uz katru norises vietu sūtīs olimpisko vēstnesi. Tie būs gan tautā labi zināmi olimpieši, gan LOK vadības pārstāvji, gan citas ar olimpisko kustību saistītas personības. Vēstneši, kas ieradīsies ar LOK karogu, katram dalībniekam neatkarīgi no rezultāta pasniegs SOK un LOK prezidentu parakstītu sertifikātu, stilizētu hanteļu komplektu.

Katrā Olimpiskās dienas norises vietā labākā komanda saņems oriģinālu LOK piemiņas velti – dekoratīvu keramikas hanteli, kā arī pa piecām futbola, basketbola un volejbola bumbām, trīs no tām būs profesionālās – ar kādām spēlē pasaules mēroga sacensībās.

Savukārt atraktīvākā komanda un zīmēšanas konkursa labāko darbu autori saņems uzaicinājumu uz Rīgas ''Dinamo'' 16.oktobra spēli ar Astanas ''Baris''. Pateicoties hokeja kluba un "Arēnas Rīga" atsaucībai, šāda iespēja būs vairāk nekā 1000 bērniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu