Latvijā notiks pasaules kausa posms skrituļslalomā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šīs nedēļas sākumā oficiāli ir kļuvis zināms, ka 2012. gadā jūlija vidū Latvijā norisināsies Pasaules kausa posms skrituļslalomā. Līdz šim Latvijā ir notikuši Eiropas kausa posmi, bet Pasaules kauss skrituļslalomā būs pirmo reizi. Sacensības notiks Lorupes gravā Siguldā, TVNET informē Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) preses dienests.

Pirms dažām dienām Starptautiskā skrituļslaloma komiteja ir publicējusi nākamā gada Pasaules kausa kalendāru, kurā ir ietverta arī Latvija.

Jau iepriekš Latvija bija iekļauta pasaules kausa posmu organizētāju vidū, bet šobrīd tas ir oficiāli apstiprināts. 2007. un 2008.gadā, pateicoties Smiltenes domes atbalstam, Latvijā notika Eiropas kauss skrituļslalomā, taču nākamā gada 14. un 15. jūlijā Siguldā Lorupes gravā norisināsies visaugstākā līmeņa sacensības skrituļslalomā.

2012. gada sezonā pavisam kopā ir paredzēti seši Pasaules kausa posmi, kas, neskaitot mūsu valsti, notiks arī Itālijā, Vācijā (3 posmi) un Čehijā.

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā tāpat kā kalnu slēpošanā ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet, kā jau pēc nosaukuma var saprast, slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas un, protams, viss notiek uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 62.

Sportisti, traucoties lejā, var sasniegt ātrumu līdz 60 km stundā. Vairāki kalnu slēpotāji skrituļslalomu izmanto kā vienu no treniņa veidiem vasaras sezonā, taču ir arī tādi, kas specializējas tikai uz skrituļslalomu. Latvieši ar skrituļslalomu nodarbojas nedaudz vairāk par 10 gadiem.

Jau tālajā 1998. gadā, vasaras periodā ar skrituļslalomu sāka nodarboties SK ''Merkurs'' sportisti Biķernieku trasē, bet SK ,,Pantera” Siguldā Raiņa parkā pa nelielu asfaltētu nogāzi. Pirmajās starptautiskajās sacensībās ir debitēts 2002. gadā. Kopā ar vāciešiem, čehiem un itāļiem mūsējie skrituļslalomā ir vadošie pasaulē, pārāki pat par šveiciešiem un austriešiem.

Skrituļslaloms strauji attīstās visā pasaulē un sevišķi Āzijā, kur lielākie entuziasti ir Japānā un Indijā, un šo valstu pārstāvjus kopā ar vāciešiem, itāļiem, čehiem, krieviem, šveiciešiem, austriešiem un pašmāju labākajiem skrituļslalomistiem nākamajā gadā varēs redzēt Pasaules kausa posmā Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu