Orientierists Bertuks kļuvis par pasaules čempionu vidējā distancē (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas orientierists Edgars Bertuks otrdien kļuva par pasaules čempionu vidējā distancē.

Šveices pilsētā Lozannā notiekošā pasaules čempionāta vidējās distances finālsacensībās Bertuks palika nepārspēts, distanci veicot 36 minūtēs un 45 sekundēs.

Savu tuvāko sekotāju krievu Valentīnu Novikovu Bertuks apsteidza par piecām sekundēm.

Šī Latvijas orientieristiem ir pirmā medaļa pasaules čempionātos. Iepriekš vienīgo medaļu 1989.gadā izcīnījusi latviete Alīda Ābola, tomēr tas bijis vēl PSRS sastāvā.

«Šodien izmantoju to pašu plānu un to pašu sistēmu, ko vakar kvalifikācijā, un tas strādāja. Jau no paša rīta man bija laba sajūta. Dodoties uz šo čempionātu, mans mērķis bija uzlabot savu labāko rezultātu - devītā vieta, kuru ieguvu Čehijā pirms četriem gadiem. Šķita, ka sešinieks būs izcils rezultāts. Bet tagad es esmu čempions un sajūta ir brīnišķīga,» Bertuka teikto citē Latvijas Orientēšanas federācija (LOF).

Pirms tam vidējās distances kvalifikācijas sacensībās Bertuks savā grupā ieņēma trešo vietu, ar ko bija pietiekami, lai iekļūtu finālā.

Vidējās distances finālsacensībās vīriešu konkurencē startēja arī Kalvis Mihailovs un Mārtiņš Sirmais, kuri ieņēma attiecīgi 13. un 21.vietu.

Savukārt sieviešu konkurencē vidējās distances finālsacensībās devītajā vietā finišēja Inga Dambe, kamēr Aija Skrastiņa ierindojās 24.pozīcijā.

Ceturtdien notiks arī garās distances finālsacensības, kurām Bertuks kvalificējās ar pārliecinoši labāko rezultātu savā grupā. Garās distances finālam kvalificējās arī Dambe un Mihailovs.

Sestdien tiks aizvadīta stafete.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu