Orientierists Bertuks atzīts par 2012. gada labāko pasaulē (31)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jan Kobach, worldofo.com

Pasaules čempions orientēšanās sportā vidējā distancē latvietis Edgars Bertuks saņēmis prestižu starptautisku balvu par gada labākajiem sasniegumiem šajā sporta veidā. Interneta balsojumā viņš ieguva 34% balsu, gandrīz uz pusi apsteidzot sekojošo Čehijas orientēšanās izlasi stafetē.

Par labāko sieviešu konkurencē atzīta šveiciete Simona Nigli, kas apsteidza otrās vietas ieguvēju kanādieti Emiliju Kempu.

Aptauju rīko orientēšanās sportam veltītais portāls «WorldofO.com», pēc kura datiem savas balsis aptaujā par sportistiem atdevuši vairāk nekā 4500 cilvēki no 60 dažādām valstīm. Tas ir divas reizes vairāk nekā pagājušā gada aptaujā.

Oficiālais balvas nosaukums ir «The Orienteering Achievement of 2012» jeb «Gada sasniegums orientēšanās sportā».

Pasaules čempionātā izcīnīja zeltu un bronzu

Bertuks šogad kļuva par pirmo Baltijas pārstāvi, kurš spējis uzvarēt pasaules čempionātā orientēšanās sportā, triumfējot vidējā distancē. Tāpat viņš izcīnīja bronzu garajā distancē.

Pats Bertuks par iegūto balvu ir priecīgs un atzīst, ka pēdējo gadu laikā jau bija nolēmis sportam teikt ardievas.

«Pēdējo pāris gadu laikā bija ļoti grūti atrast motivāciju un turpināt sportot,» sacīja latvietis, kurš šogad kļuva par profesionālu sportistu. «Joprojām domāju, vai vasarā izcīnītās medaļas patiešām ir īstas.»

Bertuks arī atzīst, ka panākumus lielā mērā arī sekmējusi veiksme.

«Viss salikās pa plauktiņiem - īstās lietas īstajā laikā. Ik gadu biju tuvu, lai sasniegtu ko patiešām lielu, bet vienmēr pietrūka kāda sīkuma,» pastāstīja sportists.

Vaicāts nosaukt trīs galvenās lietas, kas bijušas Bertuka panākumu pamatā, sportists atzīst, ka viņš sācis sadarbību ar profesionāliem treneriem, pametis darbu un bildinājis savu draudzeni.

Tāpat Bertuks pastāstīja, ka pasaules čempionātā bijis ļoti labā fiziskajā formā, tāpēc spējis izcīnīt medaļas divās distancēs.

Latvijas orientēšanās sporta saime pagājušā mēneša beigās izteica vilšanos, ka balsojumā par šā gada populārāko sportistu starp pretendentiem nebija atrodams Bertuka uzvārds. Pēc tam Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis saņēma vairākus desmitus sūdzību par to.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu