Latvijā notiks pirmais baso pēdu ultramaratons Baltijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šā gada 28. septembrī Latvijā gar jūras krastu no Mazirbes līdz Rojai notiks Pirmais Baltijas Baso pēdu ultramaratons. Piedalīties šajās neparastajās sacensībās ir aicināti visi interesenti, kas vēlas pierādīt savus spēkus 11 km, 32 km un 53 km distancē, TVNET informēja sacensību organizatori.

Šis būs viens no retajiem skrējieniem Latvijā, kas piedāvā dalībniekiem veikt ultramaratona distanci. Turklāt tās būs pirmās sacensības Latvijā, kurās skrējēji, kas distanci veiks basām kājām, tiks vērtēti atsevišķi.

Skriešana basām kājām kā dabisks kustības veids kļūst arvien populārāka visā pasaulē. Tās aizsākumi meklējumi Amerikas Savienotajās Valstīs, tomēr pēdējos gados basā skriešana strauji attīstās ne vien Eiropā, bet arī Latvijā un citviet pasaulē.

Skriešana basām kājām tiek uzskatīta par vismazāk traumatisko, turklāt arī par dabiskāko un ekoloģiski draudzīgāko skriešanas veidu.

«Tas ir diezgan tradicionāli, cilvēki sāk skriet un bieži tieši traumu dēļ ir spiesti skriešanu pārtraukt. Šis bija arī mans ceļš līdz skriešanai basām, jo vēlējos skriet, saglabājot veselību. Tā bija kā pilnīgi jaunas pasaules atklāšana, kurai līdz šim biju dzīvojis it kā blakus, bet ne iekšā, tāds eureka moments,» saka Edgars Rencis, Latvijas Baskāju skriešanas biedrības dibinātājs.

«Šī baskāju skrējiena organizēšana ir nozīmīgs pieturas punkts baskāju kustībai ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā, jo tas apliecina, ka ejam pareizajā virzienā, mūsu sekotāju pulks aug un arvien vairāk cilvēku atklāj šo jauno pasauli paši sev. Bet šis ir tikai pieturas punkts, nevis galamērķis. Mēs turpināsim strādāt, lai šo pasākumu padarītu par ikgadēju notikumu,» skaidroja Rencis

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu