Sākusies regbija sezona: «Garkalne/Livonia» izcīna Prezidenta kausu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Par Latvijas Regbija federācijas prezidenta kausa ieguvējiem svētdien, 6. aprīlī, «Depo» laukumā Siguldā kļuva «Garkalne/Livonia», kas ar 31:3 pārspēja Valmieras «Fēniksu», TVNET informēja Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

Par mača labāko spēlētāju tika atzīts Kristaps Bērziņš, kurš iesita visus četrus soda sitienus, divas no trim realizācijām un pats izdarīja vienu no trim «Garkalne/Livonia» piezemējumiem. Pārējos divus piezemējumus uzvarētājiem veica lietuvieši Vits Beržinis un Edmunds Ščavinsks. «Fēniksam» punktus ar soda sitienu guva Igaunijas gruzīns - Dāvids Sandro Dzidzadze.

Spēle par Prezidenta kausu tika iecerēta kā pagājušās sezonas noslēgums un starta signāls jaunajai sezonai, kurā jātiekas čempioniem ar kausa ieguvējiem. Citiem vārdiem – Superkauss, ar kādiem tiek atklāta jaunā sezona arī citās sporta spēlēs citās valstīs. 2013. gada Latvijas kausa ieguvēji «Miesnieki» nejutās gatavi šai spēlei, tādēļ viņus aizstāja kausa izcīņas finālisti «Fēnikss», kas pērnvasar negaidīti uzvarēja «Livonia» kausa pusfinālā.

Jau mača otrajā minūtē Bērziņš izvirzīja vadībā «Livoniu», kas pirmajā puslaikā spēlēja pa vējam, bet 3:0 turējās līdz pat 20. minūtei, kad Dzidzadze, kurš jau bija nerealizējis sitamu sodu, tagad realizēja – 3:3. Pēc desmit minūtēm patālu, taču sitienam ērtu sodu izmantoja Bērziņš, bet to līdz pārtraukumam nespēja «Fēnikss».

Otrajā puslaikā Bērziņš vēl divreiz izcēlās ar kāju, pirms sāka nākt piezemējumi. Labi nospēlēja Mārtiņš Rundāns, bet epizodi noslēdza Beržinis. Nākamajās desmit minūtēs ar piezemējumiem izcēlās Latvijas regbija 7 izlases galvenais treneris Ščavinsks un laukuma stūrī Bērziņš.

Lielo ceļojošo kausu uzvarētājiem pasniedza LRF prezidents Aleksandrs Zuments. Mūžīgā īpašumā abas spēles dalībnieces komandas ieguva arī lielāku un mazāku kausu, bet labākais spēlētājs – īpašu šķīvi.

«Garkalne/Livonia» galvenais treneris Marks Allens:

Pilnīgi apmierināts ar savas komandas spēli nevar būt nekad, taču sezonas sākumam bija labi. Pirmajā puslaikā pieļāvām vairākas kļūdas, tāpēc puslaika pārtraukumā tās izrunājām. Noteikti ļoti labi nospēlēja Kristaps Bērziņš, uzteicami darbojās Simons Fuko un ļoti labu centru duetu veidoja Vigo Valdavs juniors ar Reini Pepu. Vēlāk uz maiņu izejot, labi spēlē iekļāvās Artūrs Kisle un Gundars Grieķis.

Valmieras «Fēniksa» galvenais treneris Kristaps Staņa:

Izšķīra psiholoģiskā noturība un pārliecība. «Livonijai» bija vairāk pārliecības. Kad divas trešdaļas no spēles jau bija aizvadītas, mēs sākām pārāk respektēt, jo neizdevās pārlauzt aizsardzību. Tad arī sāka nākt sodi un piezemējumi. Spēli izšķīra spēja koncentrēties mačam. Bija laba konstrukcija uzbrukumā, taču pietrūka bumbas kontroles. Vēlos izcelt komandas kapteini Nauri Miglavu. Mēs nebijām aizmirsuši, ko darījām pagājušajā gadā, jo darbojāmies pēc tādas pašas sistēmas. Tā darbojās arī tagad, taču nākotnē to esam iecerējuši mainīt un kļūt mazliet mobilāki.

Nākamnedēļ notiks jau pirmās spēles 2014. gada Latvijas čempionātā. Sestdien, 12. aprīlī Baldonē «Garkalne/Livonia» tiksies ar regbija kluba «Miesnieki» komandu, kas Latvijas čempionātā startēs ar nosaukumu Ķekavas Novada sporta skola (NSS)/«Ulre», bet svētdien, 13. aprīlī, «Burtnieki/Fēnikss» Siguldā uzņems RK «Baldone». Šobrīd tikai laukumi Baldonē un Siguldā ir gatavi spēļu rīkošanai. Latvijas čempionātā šogad spēlēs septiņas komandas, kuras līdz jūnija vidum aizvadīs reitinga apli, pēc kura sešas labākās septembrī un oktobrī turpinās cīņu par vietām izslēgšanas mačos. Latvijas čempionātā startēs arī RK «Ovāls» un RK «Eži», kas būs pārstāvēts ar divām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu