Briedis: Iespēju robežās Vegass pirms cīņas ir izpētīts (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas labākā boksera Maira Brieža nedēļas nogalē paredzētais pretinieks ugandietis Džoijs Vegass iespēju robežās ir izpētīts, atzinis latviešu sportists.

Brieža cīņa ar Vegasu sestdien risināsies starptautiskā boksa turnīra «Čempionu nakts» ietvaros Ķīpsalas hallē. Tajā gan netiks aizstāvēta Briedim pašlaik piederošā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā, jo šo titula cīņu plānots aizvadīt gada nogalē.

«Daļēji pretinieks ir izpētīts. Iespēju robežās, cik nu varējām atrast informāciju par viņu. Internetā atradu dažus video par viņa cīņām. Diemžēl par pēdējo dueli, kurā ugandietis sīvi spēkojās ar labu Krievijas bokseri, video neizdevās atrast,» skaidroja Briedis.

Latvijas pārstāvim šī būs vien pirmā cīņa šajā gadā, jo februāra sākumā Briedis iedzīvojās kreisās rokas spieķa kaula galviņas stresa lūzumā.

«Jā, neesmu boksējies ilgāku laiku, astoņus mēnešus. Bija savainota roka, bet tāpat aktīvi trenējos. Šajā laikā biju aizbraucis sparingoties arī pie Vladimira Kļičko, taču nedēļas laikā sapratu, ka roka vēl nav kārtīgi sadziedēta, nevarēju to normāli darbināt,» atzina sportists. «Pagaidām grūti spriest par manām nākamajām cīņām pēc šā turnīra. Domāju, lielāka skaidrība būs vēlāk.»

Tāpat Briedis pauda, ka labprāt šādus turnīrus Latvijā redzētu vēl grandiozākā līmenī.

«Latvijas boksam šāds turnīrs, protams, ir nozīmīgs, tomēr uzskatu, ka šāda veida sacensības varētu organizēt daudz grandiozāk, pievēršot tām daudz vairāk uzmanības. Iespējams, ka Rojs Džonss juniors šajā turnīrā vairāk rādīs šovu, bet varbūt tas arī šajā gadījumā skatītājiem būs vajadzīgs,» teica Latvijas bokseris. «Žēl, ka preses konferencē nebija vairāk pretinieku. Tad būtu lielāka ažiotāža, varētu vairāk padiskutēt.»

Sacensībās piedalīsies arī pazīstamais amerikāņu bokseris Džonss, kurš mēģinās aizstāvēt čempiona jostu Pasaules boksa savienības (WBU) versijā pret britu bokseri Kortniju Fraju.

«Man nerūp, kas ir mans pretinieks. Viņam būs grūti uzvarēt mani, jo tagad esmu lieliskā fiziskajā kondīcijā. Neredzu variantus sāncensim šajā cīņā,» pasākuma preses konferencē skaidroja 45 gadus vecais Džonss, kurš 12 reizes triumfējis pasaules čempionātos dažādās kategorijās, bet trīs reizes atzīts par pasaulē labāko bokseri.

Džonss juniors ieguvis arī sudraba medaļu 1988.gada Seulas olimpiskajās spēlēs.

Tāpat zīmīgas cīņas turnīrā aizvadīs Krievijas pārstāvis Aiks Šahnazarjans, kurš par jostu IBA versijā spēkosies ar argentīnieti Ramonu de la Krusu, bet krievs Maksims Vlasovs cīnīsies ar Rubenu Akostu no Argentīnas par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

«Čempionu nakts» pasākumā plāno aizvadīt piecas cīņas, no kurām trīs būs par pasaules čempionu jostām.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu