Briedis ar tehnisko nokautu pārspēj Vegasu un kļūst par WBC Baltijas čempionu (45)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis Ķīpsalā notiekošā starptautiskā boksa turnīra «Čempionu nakts» ievadā sestdien ar tehnisko nokautu pārspēja ugandieti Džoiju Vegasu.

Visu cīņu Latvijas bokserim bija izteikts pārsvars, bet sestajā raundā Briedis «aizsūtīja» pretinieku nokdaunā. Vegass gan spēja turpināt spēkošanos. Pēc astoņiem raundiem tiesnešu vērtējums bija pilnīgi vienbalsīgs par labu Briedim, bet devītā raunda viducī duelis tika apturēts, tiesnešiem uzvaru piešķirot Briedim.

Panākums ļāvis Briedim tikt pie Pasaules Boksa padomes (WBC) Baltijas čempiona jostas.

Latvijas pārstāvim šī bija vien pirmā cīņa šajā gadā, jo februāra sākumā Briedis iedzīvojās kreisās rokas spieķa kaula galviņas stresa lūzumā.

Pirms tam savu pēdējo cīņu Briedis aizvadīja pagājušā gada novembrī, kad Liepājā pārliecinoši pieveica pieredzējušo čehu bokseri Ļubošu Šudu, kas viņam ļāva kļūt par pirmo Latvijas sportistu, kurš ieguvis pasaules čempiona jostu boksā.

Vegass, kurš ikdienā trenējas Anglijā, līdz šim profesionālajā karjerā bija aizvadījis 24 cīņas, izcīnot 16 uzvaras un reizi cīnoties neizšķirti.

Tikmēr Briedis savā profesionālajā karjerā, ieskaitot cīņas «Bigger's Better» sacensībās, tagad uzvarējis 23 cīņās, 14 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvaru kategorijas, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Pēcāk «Čempionu nakts» ietvaros skatītāji varēs vērot dueli starp krievu Maksimu Vlasovu un Rubenu Akostu no Argentīnas, kuri cīnīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Savukārt turpinājumā skatītājus priecēs slavenais bokseris amerikānis Rojs Džonss, kurš mēģinās aizstāvēt čempiona jostu Pasaules boksa savienības (WBU) versijā pret britu bokseri Kortniju Fraju.

Pašlaik 45 gadus vecais Džonss 12 reizes triumfējis pasaules čempionātos dažādās kategorijās, bet trīs reizes atzīts par pasaules labāko bokseri.

Džonss juniors ieguvis arī sudraba medaļu 1988.gada Seulas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu