Briedis: Sākumā biju kā miglā tīts - nevarēju pakustēties, paelpot (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis cīņā ar ugandieti Džoiju Vegasu labi sācis justies vien neilgi pirms cīņas pārtraukšanas, sarunā ar žurnālistiem atzina sportists.

Sestdien «Ķīpsalas» hallē notikušajā cīņā Briedim bija izteikts pārsvars, bet cīņa pretinieka traumas dēļ tika pārtraukta devītā raunda vidū, latvietim tiekot pie uzvaras ar tehnisko nokautu.

«Gatavojāmies 12 raundu cīņai, mūs interesēja, kā Mairis tajā jutīsies. Pēc deviņiem raundiem viņš atzina, ka viss ir ideāli,» izteicās sportista treneris Sandis Kleins. «Mums bija negaidīti, ka pretinieks atteicās no turpmākas cīņas. Viņa komanda esot pabrīdinājusi tiesnesi, ka ir problēma ar kāju, bet mēs to nezinājām.»

Latvijas pārstāvim šī bija pirmā cīņa šajā gadā, jo februāra sākumā Briedis iedzīvojās kreisās rokas spieķa kaula galviņas stresa lūzumā.

«Tā kā nebiju boksējies astoņus mēnešus, kaut kas nesanāca, kā plānots, tomēr nomierināsimies un izanalizēsim visu,» stāstīja pats Briedis.

«Sākumā biju kā miglā tīts - nevarēju pakustēties, paelpot. Kaut ko pamazām sāku darīt piektajā, sestajā raundā, bet pavisam labi jutos no devītā raunda. Domāju, ka sāksies īstā cīņa, bet šoreiz nesanāca un to pārtrauca,» izteicās Latvijas labākais bokseris. «Pretinieks bija kā dzīvsudrabs - gribi paņemt rokās, bet nesanāk un visu laiku izslīd. Tāpat tagad - gribēju iesist, bet nesanāca. Varbūt pietrūka cīņu pieredzes, turklāt arī sparinga partneri nebija tik neērti kā viņš.»

Gan sportists, gan viņa treneris atzina, ka tagad būs jāturpina doties pie ārstiem, lai traumēto elkoni izārstētu pilnībā.

«Latvijā pie visiem ārstiem ir būts. Nav tā, ka roka ir 100% vesela un, kad Mairis sparingoja, tā palika jūtīga,» stāstīja Kleins. «Roka jāsalabo līdz galam, ja gribam turpmāk aizvadīt 12 raundu cīņas.»

«Jādodas pie ārstiem un jāsaliek visi punkti virs «i», lai nebūtu pirms katra sparinga jāšpricē un jābaidās, vai «neizmetīs» roku,» izteicās Briedis. «Varbūt arī šajā cīņā tas nedaudz bremzēja, jo jutu, ka ar roku neiet tā, kā ir ieplānots. Ar kreiso roku visu darīju mierīgāk.»

Kā Briedim stāstījuši ārsti, trauma gūta, jo roka ar gadiem «nolietojas». «Dakteris man saka, ka ilgi bokseris nebūšu un vecumdienās viņš man tur ieliks protēzi.»

Pagaidām neviens no Brieža komandas nevarēja pateikt, cik cīņas sportists šogad vēl aizvadīs. Jau ilgāku laiku tiek runāts, ka viens no dueļiem novembrī notiks Liepājā, kur, visticamāk, tiks aizstāvēta Briedim piederošā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā. Savukārt pats sportists izteicās, ka tuvākajā laikā jāsaprot, vai šogad tiks aizvadīta vēl viena vai divas cīņas.

Briedis savā profesionālajā karjerā, ieskaitot «Bigger's Better» komercsacensības, uzvarējis 23 cīņās, 15 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvaru kategorijas, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu