Ukraiņu sportiste izsolē pārdod zelta medaļu, lai atbalstītu Ukrainas armiju (31)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pasaules čempione mākslas vingrošanā ukrainiete Natālija Godunko izsolē pārdevusi izcīnīto zelta medaļu, lai iegūtos līdzekļus ziedotu Ukrainas armijai.

Par šo notikumu titulētā Godunko pavēstījusi sociālajā tīklā «Facebook».

«Paldies jums par visu, ko jūs darāt Ukrainas labā. Uz priekšu, Ukraina, mana medaļa ir mājas,» atzina 29 gadus vecā Godunko. «Man ir žēl to cilvēku, kuri mirst. Neskaitāmi cilvēki ir iesaistīti armijā, un, ja es varu kā palīdzēt, to arī daru. Esmu gatava atdot pat to, kas man ir svarīgs.»

Tiek ziņots, ka par medaļas pārdošanu ukrainiete saņēmusi aptuveni 5700 eiro. Tiesa, pēc darījuma noslēgšanas pircējs sportistei medaļu atdevis.

Par pasaules čempioni mākslas vingrošanā komandu sacensībās sportiste kļuva 2001.gadā. Karjeras laikā Godunko tikusi pie vairāk nekā 30 dažāda kaluma medaļām prestižākajās Eiropas un pasaules sacensībās.

Zīmīgi, ka Ukrainā jau kādu laiku notiek šāda veida akcija, kur titulēti sportisti ir gatavi atvadīties no saviem karjeras augļiem - medaļām un trofejām, kā arī spēļu krekliem, lai pēcāk iegūtos līdzekļus ziedotu valsts armijai.

Tā, piemēram, savu valsts futbola granda Kijevas «Dinamo» spēļu kreklu pārdevis arī Ukrainas izlases spēlētājs Andrijs Jarmoļenko, turklāt līdzīgi rīkojušies arī viņa komandas biedri.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu