Sports un politika! KHL ir politizētu ambīciju projekts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Sporta Studija» pirmdien izvērsa diskusiju par tēmu sports un politika, kas pēdējā laikā kļuvusi arvien aktuālāka. Pie apaļā galda sēdās Austrumeiropas politikas pētījumu centra direktors Andris Kudors, bijušais kamaniņu sportists Mārtiņš Rubenis, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un sporta fans, Latvijas Nacionālās operas (LNO) mākslinieks Andris Lapiņš.

«Sporta Studijā» atzina, ka Kontinentālā hokeja līga (KHL) ir politizētu ambīciju projekts. Tāpat diskusijas dalībnieki pieskārās VTB bankas rīkotās Vienotas basketbola līgas (VBL) turnīram, kurā piedalās Latvijas vicečempions Rīgas VEF.

Diskusijā sprieda par Krievijas maigās varas ietekmi caur sportu. Gan KHL čempionāts, gan VTB VBL turnīrs ir kā Krievijas atklātie čempionāti.

Viens no Rīgas VEF dibinātājiem, padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups pastāstīja, ka dalība VTB līgas čempionātā ir finansiāli izdevīgāka, nekā dalība citos starptautiskos turnīros.

«Ja maigā vara tiek īstenota un stiprināta pareizā veidā, tad mums to nevajadzētu just. Vajadzētu reaģēt pašiem nezinot, uz maigās varas īstenotāju, lai izpildītu viņu mērķus. Parasti skaļākie kiedzēji, kas saka - nekauksim sportu ar politiku ir tieši tie, kas to jauc,» sacīja Andris Kudors.

Noskaties stundu un 13 minūšu garo video!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu