Slavenais austrāliešu peldētājs Hakets atsācis treniņus

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kādreiz izcilais garo distanču peldētājs Grants Hakets no Austrālijas atsācis treniņus, tomēr neplāno kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Pašlaik 34 gadus vecais Hakets, kurš karjeru noslēdza 2008.gadā, ir viens no visu laiku izcilākajiem peldētājiem. Karjeras laikā viņš izcīnīja septiņas olimpiskās medaļas, trīs no tām - zelta. Par olimpisko čempionu Hakets kļuva 2000.gadā Sidnejā, 2004.gadā Atēnās un 2008.gadā Pekinā.

Hakets atsācis treniņus ar savu kādreizējo treneri Denisu Koterelu, turklāt iesaistījies antidopinga programmā, kas ļaus piedalīties oficiālās sacensībās.

«Pēc visa piedzīvotā vēlējos atgriezties sastāvā, lai pavadītu laiku ar puišiem,» Hakets izteicies intervijā laikrakstam «Sunday Mail». «Tuvāko 6-7 mēnešu laikā atgūt sportisko formu.»

«Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā man būs 36 gadi. Tas ir, iespējams, nedaudz par daudz,» atzinis sportists.

Šī gada februārī Hakets devās uz rehabilitācijas klīniku ASV, kad bija nofotografēts puskails viesnīcā, meklējot savu dēlu. Sākotnēji viņš noliedza problēmas, tomēr vēlāk gan sportista menedžeris, gan tēvs apstiprināja, ka Hakets cīnās ar atkarību no «Stilnox» preparāta. Šīs miegazāles sportistiem dažreiz tiek izrakstītas, lai būtu vieglāk aizmigt pirms nozīmīgām sacensībām.

Tāpat 2011.gadā viņu pameta sieva, kad alkohola trakumā kādreizējais peldētājs izdemolēja māju.

Karjeras laikā Hakets desmit reizes kļuva arī par pasaules čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu