Tiesnesi piekāvušais horvātu bokseris saņēmis mūža diskvalifikāciju (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Horvātijas Boksa federācija piešķīrusi mūža diskvalifikāciju jaunajam sportistam Vido Lončaram, kurš Eiropas jaunatnes čempionāta cīņā šonedēļ brutāli piekāva tiesnesi.

Lončars pēc «brutālā uzbrukuma tiesnesim» ticis «diskvalificēts no boksa uz mūžu», teikts federācijas paziņojumā pēc ārkārtas sanāksmes.

Kā zināms, Horvātijā notiekošā čempionāta cīņā svara kategorijā līdz 81 kilogramam Lončars tikās ar lietuvieti Aļģirdu Banuli, otrajā raundā ciešot tehnisko nokautu. Brīdī, kad poļu tiesnesis Magejs Džurgots vēlējās paziņot oficiālos cīņas rezultātus, Lončars viņam brutāli sāka sist, un tikai pēc ilgāka laika viņu aiz kājas novilka nost apkārt esošie cilvēki.

Horvātijas federācija atvainojusies Starptautiskajai Amatieru boksa asociācijai (AIBA) un Eiropas Boksa konfederācijai (EUBC) par «zaudējumiem, ko Lončara rīcība nodarījusi». Tāpat viņi atvainojušies tiesnesim, kurš pēc uzbrukuma tika nogādāts slimnīcā.

«Noticis sliktākais, kas varēja gadīties. Tas ir liels kauns Zagrebai un Horvātijai,» izteicās federācijas ģenerālsekretārs Marko Marovičs. «Viss mūsu darbs, ko veltījām čempionāta organizēšanai un boksa prestiža celšanai Horvātija, tika iznīcināts dažās sekundēs.»

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu