Krievijā rasisms nav problēma, uzskata sporta ministrs Mutko (18)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko uzskata, ka valstī nav nopietnu problēmu saistībā ar rasismu, tāpēc nav iemesla apšaubīt Krievijas tiesības rīkot 2018.gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīru futbolā.

Krievijas futbola čempionvienībai Maskavas CSKA mājas spēles Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgā šosezon jāaizvada aiz slēgtām durvīm bez skatītāju klātbūtnes, jo klubs sodīts par komandas līdzjutēju atkārtotiem rasisma pārkāpumiem.

«Daudzi tumšādaini spēlētāji no Āfrikas un Āzijas spēlē Krievijā, tāpēc nesaredzu nopietnu problēmu,» uzskata Mutko.

«Nezinu, par ko būtu jābaidās. Rasisms nav Krievijas, bet gan globāla mēroga problēma,» sacīja Krievijas sporta ministrs.

«Es garantēju, ka netiks pārkāptas cilvēktiesības Pasaules kausa laikā,» apsolīja Mutko.

Krievijas Futbola savienība šosezon sodījusi komandas par līdzjutēju rasistiskiem apvainojumiem pret Maskavas «Dinamo» aizsargu Kristoferu Sambu no Kongo Republikas un Sanktpēterburgas «Zenit» brazīliešu uzbrucēju Halku.

Jau ziņots, ka 2012.gadā Samba, pārstāvot Mahačkalas «Anži» komandu, saņēma divu spēļu diskvalifikāciju par nepiedienīgu žestu rādīšanu faniem. Samba iemeta atpakaļ tribīnēs banānu, ar ko līdzjutējs iemeta futbolistam.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu