Jaunzēlandietis Retaliks atzīts par 2014. gada pasaules labāko regbistu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunzēlandes izlases otrās līnijas uzbrucējs Brodijs Retaliks atzīts par 2014. gada pasaules labāko regbistu, liecina Starptautiskās regbija padomes (IRB) informācija.

Jaunzēlandes izlase atzīta par labāko komandu, un tās treneris Stīvs Hansens par labāko treneri. Gada balvu ieguvējus nosaka īpaša žūrija, kuras sastāvā ir izcili agrāko gadu spēlētāji.

Retaliks ir ceturtais «All Blacks» spēlētājs, kurš izpelnījies gada labākā regbista godu, kopš šāda balva pirmo reizi tika pasniegta 2001. gadā. Retaliks apsteidza Viliju le Rū (Dienvidāfrika), Džulianu Savea (Jaunzēlande), Džonatanu Sekstonu (Īrija) un Dueinu Vermelenu (Dienvidāfrika).

Jaunzēlande par pasaules labāko komandu atzīta piekto reizi pēc kārtas un astoto pavisam. Šogad tā uzvarēja regbija čempionātā, saglabāja Bledislo kausu, vasarā visās testa spēlēs uzvarēja Angliju, bet novembrī viesos uzvarēja Angliju, Skotiju, Velsu un ASV, atkārtoja rekordu vadošajām pasaules valstu vai teritoriju izlasēm - 17 uzvaras pēc kārtas. Hansens par labāko treneri kļuvis trešo gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu