Vēl viens dopinga skandāls Latvijas sportā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Latvijas pauerliftinga sportists Austris Šaicāns saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumu, vēsta Latvijas Pauerliftinga federācija (LPF).

2014. gada 26. aprīlī Vidzemes čempionātā spēka trīscīņā trim atlētiem bija jāveic dopinga proves, taču Šaicāns no pārbaudes atteicās.

LPF Disciplinārā komiteja atzinusi, ka Šaicāns ir veicis antidopinga noteikumu pārkāpumu, par ko to viņam piemērota divu gadu diskvalifikācija - līdz 2016. gada 26. aprīlim, un naudas sods 1500 eiro apmērā.

Šaicāns šogad ir sestais Latvijas sportists, kurš pārkāpis antidopinga noteikumus. Pozitīvas dopinga analīzes Soču olimpiādes laikā bija Latvijas izlases hokejistiem Vitālijam Pavlovam un Ralfam Freibergam, bet novembrī dopinga lietošanā pieķēra Latvijas biatlonistu Edgaru Piksonu.

Savukārt hokejistam Rūdalofam Maslovskim izteikts brīdinājums par aizliegto vielu lietošanu, bet basketbolists Kristers Zeidaks atzinies marihuānas lietošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu