Igaunijas Olimpiskās komitejas prezidentam piespriež 17 000 eiro sodu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Harju apriņķa tiesa otrdien atzina par vainīgu pretkorupcijas likumu neievērošanā apsūdzēto Igaunijas Olimpiskās komitejas (IOK) prezidentu un Igaunijas valstij piederošā ostu operatora «Tallinna Sadam» padomes priekšsēdētāju Neinaru Seli, un piesprieda viņam 17 000 eiro soda naudu par procesuālu ierobežojumu pārkāpšanu saistībā ar ostas operatora piešķirto ziedojumu IOK 250 000 eiro apmērā.

Seli piespriests maksāt 17 000 eiro liela sodu nauda papildus 532,5 eiro lieliem procesuālajiem izdevumiem. Savukārt Seli paziņoja, ka spriedumu pārsūdzēs.

Prokurors Stevens Hristo Evestuss pirms tam bija aicinājis piespriest Seli 17 000 eiro lielu naudas sodu.

Tiesas prāva sākās 13.oktobrī, un Seli savu vainu neatzina.

Igaunijas kriminālpolicijas korupcijas noziegumu izmeklēšanas birojs un prokuratūra uzsāka izmeklēšanu pret Seli 2013.gada novembrī, lai noskaidrotu apstākļus, kādos «Tallinna Sadam» padome izlēma piešķirt 250 000 eiro IOK. Seli balsoja par līdzekļu piešķiršanu, lai arī varēja atturēties.

Seli paziņoja, ka nav vainīgs, uzsverot, ka ir atstājis «Tallinna Sadam» sponsorēšanas komiteju pēc tam, kad tika ievēlēts par IOK prezidentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu