Video: Ekmanis jaunos bobslejistus apmāca pēc rodeo likumiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas bobsleja leģenda Zintis Ekmanis jaunākajā AS «Latvijas Gāze» īsfilmu epizodē «Rodeo vīrs», izmantojot kovboja iemaņas, apmāca četrus jaunos talantus, kā pareizi apieties ar bobsleja kamanām. Izrādās, ka bobam ir ne tikai slieces un korpuss, bet arī raksturs un «radziņi». Vai jaunajiem censoņiem būs dūša un krampis savaldīt «Dusmīgo Bertu», vai tomēr nāksies stumt «Kaulaino ķēvi»?

«Rodeo vīrs» ļauj ielūkoties bobsleja treniņu aizkulisēs, atklājot, ar kādiem izaicinājumiem jārēķinās ikvienam bobslejistam. Jaunības maksimālismā visbiežāk visas cerības tiek liktas uz fizisko sagatavotību, taču Meistars Zintis Ekmanis demonstrē, ka ceļā uz panākumiem svarīgi ir ne tikai muskuļi, bet arī psiholoģiskā noturība.

Šī ir otrā no piecām sērijām AS «Latvijas Gāze» iedvesmotajā īsfilmu ciklā, kura devīze ir: «Galvenais ir sākt, bet, lai kaut ko sasniegtu, ir mazliet jāpasvīst.»

Galvenās lomas atveidotājs Zintis Ekmanis ir viens no titulētākajiem Latvijas bobslejistiem. Ar šo sporta veidu viņš sāka nodarboties pagājušā gadsimta 80. gados un sporta izcilnieku grāmatā ierakstīts kā 1985. gada Eiropas čempions, bet gadu iepriekš Sarajevas olimpiskajās spēlēs «divniekos» viņš ieguva bronzas godalgu.

Turpmākajās seriāla epizodēs būs iespēja redzēt, kā populāri aktieri, sportisti un rakstnieki, izspēlējot dažādas komiskas ainas, ved savus mācekļus pretī panākumiem.

Nereti pirmie soļi ir neveikli un amizanti – to spilgti parāda topošie izcilnieki, taču Meistari ir saprotoši - galvenais ir nepadoties! Īsfilmas iedvesmojis uzņēmums «Latvijas Gāze», kas ar Latvijas Olimpiskās komitejas starpniecību atbalsta olimpiskos ziemas sporta veidus jau kopš 1997. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu