Pakiao dueli pret Meivezeru nosauc par «savas dzīves lielāko cīņu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Filipīniešu pusvidējā svara bokseris Manijs Pakiao dueli ar amerikāni Floidu Meivezeru nosaucis par «savas dzīves lielāko cīņu».

Pakiao šonedēļ Losandželosā sācis gatavošanos 2.maijā Lasvegasā paredzētajai cīņai, kas būs ienesīgākais duelis boksa vēsturē.

«Smagi gatavošos cīņai pret Meivezeru, lai boksa faniem varētu sagādāt tādu izklaidi, kādu viņi vēlas. Šo uzskatu par savas dzīves lielāko cīņu,» izteicās Pakiao.

Filipīniešu bokseris nolēmis duelim gatavoties ārpus dzimtenes, jo tajā esot pārāk daudz lietu, kas novērš viņa uzmanību no cīņas.

Iepriekš Meivezers nav kautrējies kritizēt Pakiao cīņas stilu, taču pats filipīnietis uzsver, ka amerikānis, kad satiks viņu ringā, jutīs atšķirību no tā, kas redzēts televīzijas ekrānā.

Pakiao ir zināms arī kā tirgotājs, parlamenta deputāts un pat profesionālas basketbola komandas treneris.

Iepriekš tika vēstīts, ka Pakiao piekritis saņemt vien 40% no peļņas, pārējos 60% atstājot Meivezeram. Pēc neoficiālas informācijas, šādi bokseri varētu sadalīt 200 miljonus dolāru (184 miljonus eiro).

Tieši Pakiao nevēlēšanās iziet dopinga kontroli bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc prognozētā cīņa tā arī nenotika 2009. un 2010.gadā, kad puses arī bija tuvu tam, lai panāktu vienošanos.

Meivezers, kuram februārī palika 38 gadi, pašlaik ir čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijās, bet savā karjerā viņš uzvarējis visās 47 cīņās, turklāt 26 no tām pabeidzis ar nokautu. Amerikānis vairākkārt atzīts par pelnošāko sportistu pasaulē.

Savukārt 36 gadus vecais Pakiao ir pirmais un vienīgais bokseris pasaulē, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu astoņās dažādās versijās. Viņš karjerā 64 cīņās ticis pie 57 uzvarām, turklāt 38 no tām ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu