Taku skriešanas seriāls «Stirnu buks 2015» startēs Garkalnes mežos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vēl tikai pusotra nedēļa atlikusi līdz taku skrējiena «Garkalnes mežu Stirnu buks 2015» startam 12.aprīlī, ar kuru aizsāksies 5 taku skrējienu seriāls «Stirnu buks 2015». Ko gaidīt pilsētniekam Garkalnes mežos 12.aprīlī?

Garkalnes meži sezonas atklāšanas posmam nav izvēlēti nejauši - lielāko Garkalnes mežu teritorijas daļu aizņem priežu meži, teritorijā sastopamas arī sausām pļavām raksturīgas graudzāļu sugas. Mežu zemsedzi veido sūnas un ķērpji, līdz ar to šis mežs ir pasakains gan ziemā, gan agrā pavasarī, kamēr nākamās taku skrējienu seriāla norises vietas – Abavas senleja, Zebrus ezera apkārtne, Talsu pauguraine un Āžu kalna apvidus – savu krāšņāko izskatu sagaidīs vasaras pilnbriedā!

Taku skrējiena «Garkalnes mežu Stirnu buks 2015» sacensību centrs tiks izvietots Garkalnes bļodā, nepilna pusotra kilometra attālumā no Garkalnes ciemata, uz to vedīs marķējums. Jau izsenis ziemas priekus Garkalnes bļodā baudīt, lasi – šļūkt no kalniņa uz jebkāda slidena priekšmeta, devušies gan tuvējās Garkalnes iedzīvotāji, gan rīdzinieki. Mūsdienās Garkalnes bļodas popularitāte gan ir mazinājusies, tomēr orientēšanās un kamanu suņu sporta cienītāji un pastaigu mīļi te ir bieži viesi.

Taču vislielākais Garkalnes mežu dārgums ir zaļā vārna – reta un apdraudēta putnu suga! Zaļajai vārnai Garkalnes mežos ir Latvijas mūsdienu apstākļiem ļoti reta un izmeklēta putnu sabiedrība – pupuķis, zaļā dzilna, stepes čipste, sila cīrulis, brūnā čakste u.c. Lai arī zaļo vārnu aprīļa sākumā, visticamāk, Garkalnes mežos nesastapsim, tomēr tās ligzdošanas vietas netraucēsim un trase Zaļās vārnas mikroliegumam metīs līkumu!

Vairāk par taku skrējienu seriālu "Stirnu buks 2015"

Vēl kāda interesanta taku skrējiena «Garkalnes mežu Stirnu buks 2015» iezīme – skrējiens daudzviet vedīs gar žogu ar draudīgu uzrakstu «Ieiet un iebraukt aizliegts!». Izrādās, kvalitatīva dzeramā ūdens meklējumos jau 1883. gadā tika veikti pētījumi un atklāti lieli, labas kvalitātes gruntsūdens krājumi Bukultos, Remberģu un Zaķu muižas teritorijās. Vēl šodien Rīgas pilsētas ūdensapgādes sistēmu iespējams papildināt ar ūdens krājumiem no šā apvidus, tādēļ Rīgas ūdensgūtņu stingrā režīma aizsargjoslā kāju spert nedrīkst! Tā kā visas distances būs rūpīgi marķētas, tad nav jābaidās, ka skrējiena dalībnieki nejauši varētu nonākt aizliegtajā teritorijā!

Par Garkalnes dzelzceļa staciju, Garkalnes baznīcu, Rīgas-Pēterburgas ceļu, Seķīša ezeru un zaļo vārnu vairāk lasi taku skrējiena mājas lapā: http://bit.ly/buks_garkalne !

Atgādināsim, ka taku skrējiena dalībniekiem tiks piedāvātas 4 dažādas distances visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem.

«Garkalnes bļodas Susurs»

«Garkalnes mežu Zaķis»

«Garkalnes mežu Stirnu buks»

«Remberģu Lūsis»

0.6 – 1.0 km

Bērniem līdz 9 g.v.

8.0 km

Skrējējiem-iesācējiem un MammaDaba komandu skrējējiem

20.5 km

Pieredzējušākiem skrējējiem

27.8 km

Pašiem spēcīgākajiem

Interesanti, ka katrā trasē tiks noskaidroti ātrākie sprinta distances «Stirnu buka Kalnu karalis un Karaliene» veicēji - titulu iegūs tas, kurš nevis pirmais kalnā uzskries, bet konkrēto etapu (400-1000 m) veiks visātrāk!

Foto: Publicitātes

Atšķirībā no pērnā gada pie DJ pults diemžēl neredzēsim VSK Noskrien šefu Signi Vāveri, toties par skrējēju un pasākuma apmeklētāju muzikālo labsajūtu šoreiz rūpēsies DJ Arturs Mednis! Uz skatuves ar savu solo koncertprogrammu kāps arī Kārlis Kazāks.

Pasākums Garkalnes bļodā noslēgsies ar visu distanču «Zaķis», «Stirnu buks», «Lūsis» dalībnieku balvu izcīņu - loteriju! Kāds mājup dosies ar jaunu PolarV800 pulsometru, kāds ar jaunu ASICS GEL-FujiRunnegade apavu pāri, cits ar veikala «MySport», «HalloHeadband» dāvanu karti, Fuelbelt dzērienu jostu u.t.jpr. Balvu saraksts šeit!

Nesēdi mājās, tiekamies mežā!

Taku skrējiena seriāla «Stirnu buks’2015» skrējieni notiks izcili ainaviskās vietās – Garkalnes mežu, Abavas senlejas, Pokaiņu meža un Zebrus ezera, Talsu pauguraines un Milzkalnes mežu mistēriju pilnie un ainaviski bagātie meža ceļi un taciņas garāmskrienot ļaus izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm, mežacūku vannām un citiem MammasDabas izaicinājumiem!

Atgādināsim, kā lētāk pieteikties uz šo pasākumu var tikai līdz 5.aprīlim!

Online reģistrācijas sistēma būs atvērta līdz 9.aprīļa pulksten 12:00, pēc tam reģistrēties būs iespējams vien sacensību centrā Garkalnes bļodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu